Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
126 громадян волинян судили за хабарництво

Слідчі дії тривають.

Фото 20minut.

126 громадян волинян судили за хабарництво

Найменше покарання за вчинення цих злочинів – штраф у розмірі 17 тисяч гривень

За результатами роботи органи Волинської обласної прокуратури у 2020 році скерували до суду обвинувальні акти у 126 кримінальних провадженнях за фактами надання громадянами неправомірної вигоди працівникам правоохоронних органів (ст. 369 КК України). 

Зазвичай у такий спосіб люди намагалися залагодити із патрульними поліцейськими питання про не притягнення до адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху та експлуатації транспортних засобів.

Суд може призначити покарання у виді обмеження чи позбавлення волі.

Зауважимо, що кримінальна відповідальність за ст.. 369 КК України настає не тільки за надання неправомірної вигоди, але і за пропозицію чи обіцянку надати службовій особі таку вигоду, у тому числі в інтересах інших осіб.

Читайте також: На Волині вилучили бурштин вартістю понад пів мільйона гривень (Фото).

Проте суд може призначити і покарання у виді обмеження чи позбавлення волі. За повторне надання неправомірної вигоди – аж до шести років. А за надання її службовій особі, яка займає відповідальне становище – до восьми років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Минулоріч на Волині ухвалено 74 обвинувальних вироки щодо громадян, які надавали неправомірну вигоду правоохоронцям, і одну особу засуджено до покарання у виді реального позбавлення волі. 

Обласна прокуратура вкотре попереджає: згідно із чинним законодавством кримінальна відповідальність за надання неправомірної вигоди настає незалежно від її суми. 

Кожен, хто намагається у такий спосіб залагодити якісь питання із посадовцями, чинить кримінальне правопорушення і відповідатиме перед законом.

 

 

Telegram Channel