Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Акушерка, при якій померла жінка в Рівному, приймала пологи у популярної блогерки

Резонанс у Рівному.

Фото – Обозреватель.

Акушерка, при якій померла жінка в Рівному, приймала пологи у популярної блогерки

У поліції уточнили, що жінка приїхала на прохання самої породіллі

«Духовною акушеркою», яка приймала пологи у мешканки Рівного, яка померла днями вдома після пологів, нібито є 36-річна Євгенія Кравчук, відома під ім'ям Джамалія. Справжнє ім'я ще в березні 2019 року назвав інтернет-сайт «Все профи». 

Як пише Обозреватель, згідно із оприлюдненими в мережі даними, Кравчук народилася в Росії, але у неї є українське громадянство. Вона жила в Дагестані, Єгипті та Туреччині. Прийняла іслам, але після цього від неї відмовилася сім'я. До України переїхала у 2016 році і проживає у приватному будинку поблизу Києва, фото якого сама публікувала в соцмережах.

 

 

Про себе жінка пише, що вона лікарка-натуропатка, але такої спеціальності немає ані в медучилищах, ані у вишах, а вивчитися на такого «спеціаліста» можна за два тижні на спеціальних курсах. За даними видання, 36-річна «духовна акушерка» самостійно народила сімох дітей, проте вижило тільки п'ятеро.

36-річна «духовна акушерка» самостійно народила сімох дітей, проте вижило тільки п'ятеро.

Також наголошують, що Джамалія приймала пологи у відомої блогерки Софії Стужук, колишній чоловік якої помер від ускладнень, зумовлених коронавірусом.

Правоохоронці уточнили, що Джамалія приїхала на прохання породіллі, але все пішло не за планом – і жінка стала швидко втрачати кров. Їй пропонували викликати швидку допомогу, але та рішуче відмовлялася.

«Поки жінка три години стікала кров'ю, так звана духовна акушерка спостерігала за процесом. У цей час у квартирі були також чоловік і сестра загиблої», – зазначили в поліції.

Читати також: «Вона свідомо на це пішла»: головний лікар прокоментувала смерть вагітної у Рівному, яка народжувала вдома.

 

 

Поки розглядають версію про нещасний випадок, але провадження можуть перекваліфікувати на ч.3 ст.134 (ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані). Якщо це станеться, то до кримінальної відповідальності притягнуть усіх, хто перебував у квартирі під час пологів.

Зі свого боку засновниця місцевого проєкту «Пузата мама» Оксана Кравець звернула увагу, що пологи вдома стали новомодним явищем, яке часто пропагується у соцмережах.

Жінка пояснила, що це дуже небезпечно і народжувати дітей варто тільки під наглядом лікарів у медустанові.

Нагадаємо,  34-річна породілля в Рівному померла 23 січня. Жінка три години спливала кров'ю. Дитина при цьому вижила і перебуває під наглядом лікарів.

Джерело: Обозреватель
Telegram Channel