Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Порошенко на Аскольдовій могилі: Герої Крут надихають нас боротися проти повзучого реваншу (Фото)

«Ми станемо на захист України і українства, пам’ятаючи і беручи приклад з героїв Крут, які нас надихають ще більше любити Україну».

Фото ЄС.

Порошенко на Аскольдовій могилі: Герої Крут надихають нас боротися проти повзучого реваншу (Фото)

«Це той водорозділ для одних, які добровольцями пішли на фронт – що в 1918-му, що в 2014-му – і тих, хто ховався від повісток. Або тих, хто казали, що воювати не треба, достатньо просто припинити стріляти і віддати Україну ворогу»

П’ятий Президент України, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко разом з Мариною Порошенко вшанували пам’ять Героїв Крут. У Києві на Аскольдовій могилі біля пам’ятного хреста, встановленого на честь молодих героїв, відбулася панахида. Петро та Марина Порошенки поклали квіти і встановили лампадки біля меморіалу.

 

 В церемонії також взяли участь народні депутати з фракції «Європейська Солідарність», депутати Київради, громадські активісти, ветерани російсько-української війни.

Я хочу подякувати тим, хто протистоїть не лише зовнішньому ворогу, а й спробам розхитати нас з середини, тим, хто виключає і не слухає телеканали, які тільки географічно називаються українськими, а насправді проводять політику країни-агресора.

 

 «Кожен українець приносить присягу на вірність Україні. Вчиться з досвіду світлих і молодих хлопців та дівчат, які дали бій російському агресору у 1918-му році. І для нас дуже важливо, що бій вони дали тоді, коли ситуація була майже безнадійна. І це той водорозділ для одних, які добровольцями пішли на фронт – що в 1918-му, що в 2014-му – і тих, хто ховався від повісток. Або тих, хто казали, що воювати не треба, достатньо просто припинити стріляти і віддати Україну ворогу», – говорить Порошенко.

 

 П’ятий Президент подякував всім українцям, які відродили державу і піднялися на її захист від російської агресії – як зовні, так і зсередини України.

«Я хочу подякувати тим, хто протистоїть не лише зовнішньому ворогу, а й спробам розхитати нас з середини, тим, хто виключає і не слухає телеканали, які тільки географічно називаються українськими, а насправді проводять політику країни-агресора. Дуже важливо пам’ятати, що ти є українець – не за національністю, бо ти можеш бути українцем, росіянином, кримським татарином, болгарином, румуном, але в серці мати Україну», – наголошує Петро Порошенко.

 

 «Тому сьогодні наша команда тут. Звідси ми поїдемо до Верховної Ради, щоб протистояти повзучій капітуляції, куди штовхають Україну. Щоб відновити рух до Європейського Союзу та НАТО. Нашу співпрацю з новою американською адміністрацією. Наше відновлення євроатлантичного і трансатлантичного співробітництва. Щоб скористатися тими можливостями, які зараз дає 2021 рік», – зауважив лідер «Європейської Солідарності».

Читайте також Жінки, які плетуть маскувальні сітки для захисників у Володимирі, потребують «додаткових рук»​.

Він також наголосив на необхідності зміцнювати Збройні Сили України – «незважаючи на те, що діюча українська влада за сім років скоротила видатки на армію і збільшила видатки на себе, на прокурорських, на СБУшних, які на сьогоднішній день розвалили службу і займаються лише внутрішніми замовленнями на вбивство, на ДБРівців, які займаються виключно політичними переслідуваннями».

«Ми не дамо розтягнути Україну. Ми станемо на захист України і українства, пам’ятаючи і беручи приклад з героїв Крут, які нас надихають ще більше любити Україну», – наголосив лідер опозиції.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel