Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Рівненщині судитимуть посадовця з колонії через наркотрафік у тюрму (Фото)

Наркотики маскували під предмети повсякденного вжитку.

Фото Нацполіції.

На Рівненщині судитимуть посадовця з колонії через наркотрафік у тюрму (Фото)

Раніше Суспільне повідомляло, що у липні 2020-го року працівники Департаменту стратегічних розслідувань поліції, Державне бюро розслідувань та прокуратура провели обшуки в колонії та в помешканнях підозрюваних. Тоді вилучили наркотики й вогнепальну зброю

На Рівненщині за збут наркотиків засудженим судитимуть начальника відділення Катеринівської виправної колонії. У поліції повідомили, що організатором наркобізнесу є раніше засуджений кримінальний авторитет, який сидить у цій тюрмі, а його спільники – двоє жителів з Рівненської та Львівської областей, інформує Суспільне.

За інформацією Департаменту стратегічних розслідувань, організував наркобізнес неодноразово судимий кримінальний авторитет, який сидить у Катеринівці. До діяльності він нібито залучив начальника одного зі структурних підрозділів виправної колонії та двох жителів Рівненської й Львівської областей.

 

 «Жителька Львівщини займалася придбанням, пакуванням наркотичних засобів, маскуючи їх під предмети повсякденного вжитку, та відвозила пакунки в Рівненську область або передавала їх поштою», – цитує пресслужба поліції Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України.

 

 За версією слідства, житель Рівненщини відповідав за передачу «товару» працівникові колонії, а той збував їх засудженим.

За версією слідства, житель Рівненщини відповідав за передачу «товару» працівникові колонії, а той збував їх засудженим.

27 січня кримінальне провадження з обвинувальним актом направили до суду. Кримінальному «авторитетові», посадовцю колонії та двом спільникам інкримінують незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, – розповіли у поліції.

Читайте також: У Луцьку адвокатка намагалась пронести наркотики в СІЗО

За скоєне обвинуваченим може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Telegram Channel