Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
На показі документального фільму про Кіборгів «Трохи нижче неба» побували Петро та Марина Порошенки

«Цей фільм варто подивитися і тим, хто хоче «побачити мир в очах Путіна».

Фото ЄС.

На показі документального фільму про Кіборгів «Трохи нижче неба» побували Петро та Марина Порошенки

«Запам‘ятайте цю назву і обов‘язково подивіться цей фільм. Це не просто кіно про війну, він — про правду», – написав Порошенко у Facebook після перегляду

П’ятий Президент вважає, що такі фільми вкрай важливі – адже проти України ведеться війна не лише від часу захоплення Криму, Донецька і Луганська. «Проти України щоденно ведеться війна фейковими новинами, якими намагаються зламати дух України і українства. Зробити українців меншовартісними, бездержавними, «лузерами». Тому цей фільм такий важкий, бо він — про правду», – зауважує Порошенко.

nullФото ЄС.

 

«Проти України щоденно ведеться війна фейковими новинами, якими намагаються зламати дух України і українства. Зробити українців меншовартісними, бездержавними, «лузерами». Тому цей фільм такий важкий, бо він — про правду».

Він подякував творчій групі фільму, зокрема режисеру Руслана Горовому, продюсерам Михайлу Ухману та Сергію Коновалу, всій творчій команді.

«Вони робили це для того, щоб імена героїв України назавжди закарбувалися в нашій історії. Бо про кожного героя має бути знятий фільм, написана книга або складена пісня, вірш. Вони цього точно заслуговують», – пише лідер «Європейської Солідарності».

 

  «Був радий бачити на екрані наших Кіборгів, воїнів 93-ої бригади, Євгена Межевікіна, якому я вручав Зірку Героя. Воїнів 79-ки, 80, 93, 74 і інших бригад, які назавжди закарбувалися у моєму серці. І дуже важливо, щоб подібні подвиги закарбувалися у серці кожного українця», – наголошує Порошенко.

Цей фільм варто подивитися і тим, хто хоче «побачити мир в очах Путіна» або росіян, це дуже гарне щеплення проти того, щоб не вірити російській пропаганді – вважає Петро Порошенко.

 

 «І це дуже правильне рішення, яке почув від Михайла Ухманя, що це лише початок. А далі будуть ще фільми про Савур-Могилу, про 32-й блокпост, Авдіївську промку, про Іловайськ, Широкино, Маріуполь. Це буде епопея правди. Єдине прикро, щоб продемонструвати цей фільм, потрібні були зусилля волонтерів, які знайшли єдиний зал Будинку кіно, який готовий був його показати», – зазначив він.

Читайте також Порошенко закликав демократичні сили підтримати Марусю Звіробій на виборах​.

«Радий, що сьогодні зі мною його дивилися і наші воїни, і моя дружина, і Ахтем-Ага, який пройшов катування і знає, за що і як він боровся, і яку ціну потрібно заплатити за свободу. Важливо знову і знову почути не тільки від героїв фільму, але і від самих воїнів, навіщо українці билися за кожний клаптик української землі. А тим, в кого ще виникають ці запитання, треба ставати більше українцями», – пише Порошенко.

 

 «Від усієї душі усім, хто живе з Україною у серці, раджу подивитися фільм про наших героїв «Трохи нижче неба», – закликає лідер опозиції.

«Трохи нижче неба» – документальний фільм про українських воїнів, які воювали в Донецькому аеропорту. Автор ідеї та продюсер фільму – доброволець і військовий журналіст Михайло Ухман разом зі своїм бойовим побратимом Сергієм Коновалом більше року їздив по Україні і записував інтерв’ю з тими, хто воював проти російських окупантів. Режисером фільму став відомий журналіст та письменник Руслан Горовий.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel