Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Вдягнув маску –  поклонився сатані» – вчителька з Рівненщини, яка виграла в суді право не захищати обличчя

Усі протоколи, складені на неї, освітянка оскаржує в судовому порядку.

Фото Суспільного.

«Вдягнув маску – поклонився сатані» – вчителька з Рівненщини, яка виграла в суді право не захищати обличчя

Жанна Тєтєнєва запевняє, що носити маску їй заважають релігійні переконання

Вчителька з Вараша не платитиме 17 тисяч за порушення маскового режиму. Перший складений на неї протокол вона оскаржила в Рівненському апеляційному суді. Крім того, вона вже подала скаргу на два такі ж протоколи і ще вісім – скерує до суду. Жанна Тєтєнєва запевняє, що носити маску їй заважають релігійні переконання, інформує Суспільне.

На вчительку української мови та літератури Вараського ліцею Жанну Тєтєнєву склали 11 протоколів про адмінпорушення, які передбачають штраф за відмову носити маску.

«10 постанов складено у школі, а одна справа, я сподіваюся, вона теж буде скасована, яку на мене склали в суді першої інстанції, коли я прийшла виборювати свої права. Суддя на мене тоді теж викликав поліцію», – розповідає вчителька Жанна Тєтєнєва.

 

 Перший, складений на неї протокол, жінка оскаржила в Рівненському апеляційному суді 22-го січня.

«Протиепідемічні заходи, встановлені постановами Кабінету міністрів, порушують і обмежують права громадян. Про це у своєму висновку зазначив Конституційний суд від 28.08.2020 року. Тому всі ці зобов'язання носити маску є незаконними», – коментує адвокат Жанни Тєтєнєвої Дмитро Бузанов.

«Протиепідемічні заходи, встановлені постановами Кабінету міністрів, порушують і обмежують права громадян. Про це у своєму висновку зазначив Конституційний суд від 28.08.2020 року. Тому всі ці зобов'язання носити маску є незаконними», – коментує адвокат Жанни Тєтєнєвої Дмитро Бузанов.

Керівниця ліцею не приховує: справа її як очільницю спантеличила.

 

 «Мене не обурило те, що знято 17 тисяч. Я не за те, щоб карали людей грошима. Але обурює те, що школа – не є громадське місце. І я сьогодні, як керівник, сьогодні просто в розпачі і не знаю, що робити. Я повинна займатися освітніми процесами, безпекою, а не займатися судовими справами», – розповідає директорка Вараського ліцею Наталія Середа.

«Ми з нею говорили не один раз і не тільки ми, і весь колектив, і рішення педради до цього часу було – ні, Жанна Володимирівна не дотримується, в неї є своя думка», – коментує заступниця директора з навчальної роботи Вараського ліцею Катерина Сидорчик.

Свою позицію Жанна Тєтєнєва пояснює релігійними переконаннями.

«Я – християнка Віри Євангельської і всемогутній Господь заповів мені не виконувати ці постанови щодо карантину, оскільки вони є злочинними. Читайте «Об'явлення Іоана Богослова», що «звірина покладе знамено на праву руку, або на чоло всім багатим і вбогим». Одним словом, що всі, хто вдягнув маску, вони вільно, невільно, добровільно чи примусово поклонилися сатані», – каже вчителька.

Жінка також відмовляється вимірювати температуру, коли приходить на роботу. А без маски, запевняє, ходить не лише в школі.

Читайте також: Коронавірус виявили ще у 3177 людей, попереду – Франківщина

«Ніде не одягаю. І, знаєте, я вже зазнаю дискримінації в цьому плані, бо фактично в усіх магазинах мені відмовлено, заборонено. Що я не ношу маску, я насправді ніякої небезпеки не становлю для суспільства», – додає жінка.

Telegram Channel