Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Шмигаль сказав, коли в Україні будуть зарплати як у Польщі

Найважливіше завдання, яке ставить уряд, — це до 2030 року вийти по середнім зарплатам на рівень наших сусідів з Польщі чи Словаччині", — зазначив він.

Фото ілюстративне.

Шмигаль сказав, коли в Україні будуть зарплати як у Польщі

Кабінет міністрів має на меті до 2030 року забезпечити показник середніх зарплат в Україні на рівні сусідніх Польщі чи Словаччини

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Facebook.

За його даними, в грудні 2020 року реальні зарплати українців виросли на 10% в порівнянні з груднем 2019 року і склали 14,2 тисячі гривень.

«Найважливіше завдання, яке ставить уряд, — це до 2030 року вийти по середнім зарплатам на рівень наших сусідів з Польщі чи Словаччині», — зазначив Шмигаль.

Найважливіше завдання, яке ставить уряд, — це до 2030 року вийти по середнім зарплатам на рівень наших сусідів з Польщі чи Словаччині», — зазначив Шмигаль.

Він також нагадав, що уряд схвалив проєкт закону про введення системи заохочувальних заходів для громадян, які працювали за кордоном і повернулися в Україну.

Реклама Google

«Ми хочемо, щоб такі громадяни могли відкрити власну справу і залишитися далі жити й працювати в Україні. Держава готова виділяти до 150 000 гривень, щоб допомогти з початком власного бізнесу. Це невеликі кошти, але ми впевнені, що це стане додатковою мотивацією для людей, які залишаться вдома, створювати тут робочі місця і розвивати власну громаду», — додав прем'єр.

Telegram Channel