Австралійці придумали, як без пастеризації впродовж двох місяців зберігати молоко свіжим - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 27.19 € 32.29
Австралійці придумали, як без пастеризації впродовж двох місяців зберігати молоко свіжим

Отакої!

Фото vkurier.by

Австралійці придумали, як без пастеризації впродовж двох місяців зберігати молоко свіжим

Вже в березні цей диво-продукт має з'явитися у продажу

Австралійська компанія Naturo винайшла процес збереження натурального молока свіжим протягом 60 днів та очікує, що в березні цього року її молоко продаватиметься в супермаркетах. Про це інформує kurkul.com з посиланням на Dairy Global.

Нещодавно федеральний уряд Австралії надав Naturo грант у розмірі $1 млн. Компанія планує використати ці кошти для завершення робіт на пілотному заводі у Квінсленді, де будуть створені перші партії молока. Частина коштів піде на будівництво повномасштабного заводу в Тасманії.

«Цей продукт, без сумніву, сприятиме зростанню як внутрішнього ринку, так і міжнародних ринків свіжого молока. Адже є багато країн, які мають обмежений доступ до свіжого молока», — зазначила Карен Ендрюс, міністр промисловості, науки і технологій Австралії. 

«Цей продукт, без сумніву, сприятиме зростанню як внутрішнього ринку, так і міжнародних ринків свіжого молока. Адже є багато країн, які мають обмежений доступ до свіжого молока», — зазначила Карен Ендрюс, міністр промисловості, науки і технологій Австралії. 

Також, за її словами, продаж молока з 60-денним терміном вживання стане великою підтримкою і для жителів віддалених населених пунктів Австралії. Галузевий регулювальний орган Dairy Food Safety Victoria схвалив технологію як здорову та безпечну.

«Технологія Naturo не передбачає використання добавок або консервантів і зберігає первісну поживну цінність молока. Для збереження свіжості натурального молока відбувається у багатоступеневому процесі, не пов’язаному з теплом, — як це робиться за пастеризації», — уточнив Джефф Гастінгс, засновник Naturo .

Зазначається, що молоко Naturo зберігає вищий уміст вітамінів В2 і В12, незамінних вітамінів для дітей, і повністю зберігає ферменти, критично важливі для функціонування печінки й розвитку кісток, які в іншому випадку були б знищені пастеризацією. 

За словами Джеффа Гастінгса, Naturo хоче надати молочним фермерам доступ до добре продуманої технології і, таким чином, до експортних ринків.

Читайте також: У Волинській ОДА назвали село, в якому корови дають молоко із найвищим вмістом цезію-137.