Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку про ексміського голову Антона Кривицького видали книгу

Пам’яті Антона Кривицького.

Фото Вісника.

У Луцьку про ексміського голову Антона Кривицького видали книгу

У Луцьку в обласній бібліотеці імені Олени Пчілки презентували книгу про багаторічного міського голову

Антон Кривицький на цій посаді був з 1987 по 1991 рік, до проголошення суверинітету України. Уже чотири роки як немає його. Однак він живе у пам’яті рідних, друзів, соратників, усіх мешканців міста, яке любив, для якого працював. Антон Кривицький багато зробив задля соціально-економічного розвитку Луцька. Він жив його проблемами і перспективами, чудово орієнтувався у багатопрофільному господарстві обласного центру Волині. Він був справжнім господарем міста, авторитетом для підлеглих, харизматичною людиною. На цьому наголошували соратники, друзі під час презентації книги «Антон Кривицький і Луцьк. Переплетені долі». Цьогоріч вона побачила світ у видавництві ПП «Волинська друкарня».

Часто ті, хто знав Антона Федоровича, згадують, що він уставав о 6-ій ранку, йшов дивитися, що не так робиться у місті, – ділився спогадами шеф-редактор газети «Вісник+К» Євген Хотимчук, один із тих, хто підтримав задум родини Кривицького створити його життєпис. – А потім казав, хто що зробив не так, хто має щось доробити. На таке спроможний тільки справжній господар.

Часто ті, хто знав Антона Федоровича, згадують, що він уставав о 6-ій ранку, йшов дивитися, що не так робиться у місті

Пан Євген нагадав, що люди, котрі працювали над книгою, ставили перед собою завдання перш за все показати багаторічного очільника Луцька не як владця, керівника, а як людину, сім’янина і друга. Хоча, звісно, не забули розповісти і про те, що він зробив для міста.Спогадами поділилися рідні, які найкраще знали Антона Кривицького, друзі, однодумці і навіть опоненти, котрими у ті непрості 1990-ті роки були представники націонал-демократичного середовища, зокрема член Української Гельсінської спілки Геннадій Кожевников.

Він представляв владу під час перехідного періоду. На нього йшов тиск з усіх боків: нашого, обкому партії, – розповідав. – Ми не входили в його ситуацію, а тому було багато дискусій. Але він був одним з небагатьох керівників у місті та області, з котрим представники націонал-демократичного середовища могли говорити напряму. Він допомагав нам брати участь в акціях, які відбувалися в Києві та Луцьку, – виділяв транспорт, надавав приміщення.

Реклама Google

Зазначимо, що книга створювалася 1,5 року і вийшла накладом 500 примірників. Упорядником була провідна журналістка газети «Вісник +К» Наталія Кравчук. Вона разом із донькою Юрія Ольхового, близького друга Антона Кривицького, – поетесою і доценткою Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольгою долучилася до створення життєпису, працювала над рукописами, проживаючи і пропускаючи крізь себе історії, які розповідали автори спогадів.

Від імені родини творцям книги, яка стане гідним друкованим пам’ятником харизматичному меру, усім причетним до її видання, подякувала дружина Антона Кривицького пані Людмила.

Читати також: У мережі показали 300 фотографій радянського Луцька (Фото)

Telegram Channel