Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Маневиччині вполювали вовка та вовчицю (Фото 18+)

Хижаків шукали протягом двох днів.

Фото iohotnik.ru.

На Маневиччині вполювали вовка та вовчицю (Фото 18+)

Єгері влаштували облаву на хижаків, які стали приносити видиму шкоду

У лісах Маневиччини нерідко трапляються сліди вовків, хоча, як зауважує головний районний мисливствознавець Микола Корець, більшість із них перебувають тут тимчасово, не облаштовуючи лігв. Наразі відомо, що на Маневиччині їх близько дванадцяти. У лісових масивах поблизу Вовчицька, Лісового, Галузії, Серхова, Прилісного та Маневич, які орендує ТОВ «Мисливство Волині», живуть дев’ять вовків.

Селянам вовки поки не шкодять, хоч часом і стали підходити близько до сіл. Так, сліди цих хижаків були помічені біля Галузії, Вовчицька та Костюхнівки.

– За 2020 рік до нас надійшло більше десяти повідомлень від людей про знайдення в лісі решток задертих кіз. Селянам вовки поки не шкодять, хоч часом і стали підходити близько до сіл. Так, сліди цих хижаків були помічені біля Галузії, Вовчицька та Костюхнівки. Та що там казати, одному дорослому вовку на день потрібно понад п’ять кілограмів м’яса, а козуля в середньому важить 15-17 кілограмів, - розповідає головний мисливствознавець.


Єгері обнесли прапорцями територію й добули вовка та вовчицю, які напередодні знищили двох козуль. / Фото зі сторінки Володимира Богайчука у Facebook.
 

У випадку, якщо вовки починають приносити видиму шкоду мисливським господарствам, на них влаштовують полювання. Так, нещодавно у 72-му кварталі та у 24-му кварталі Вовчецького лісництва було виявлено двох задертих хижаками козуль: одну вони майже повністю з’їли, а тіло іншої залишили в чагарниках.

Реклама Google

Їхні сліди добре виднілися на снігу і минулого тижня єгерська служба ТзОВ «ВУЛФ-К» влаштувала полювання на вовків. Їх шукали протягом двох днів, а знайшовши хижаків у 25-му кварталі Карасинському лісництві, єгері обнесли прапорцями територію й добули вовка та вовчицю, які напередодні знищили двох козуль.

Юлія МУЗИКА.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel