Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Волині людину два місяці незаконно тримали за ґратами

Тривають слідчі дії.

Фото Pixabay.

На Волині людину два місяці незаконно тримали за ґратами

Встановили факт перевищення строку утримання одного засудженого у ДУ «Маневицька виправна колонія № 42» при виконанні покарання у виді позбавлення волі

Зокрема, інформують, що засуджений незаконно утримувався під вартою понад 2 місяці внаслідок неправильного підрахунку адміністрацією установи кінцевого строку відбуття покарання за вироком суду від 21.03.2018 з урахуванням вимог Закону України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання» (ширше відомий як «Закон Савченко»), за яким один день попереднього ув’язнення зараховується за два дні відбування покарання.

Засуджений незаконно утримувався під вартою понад 2 місяці внаслідок неправильного підрахунку адміністрацією установи кінцевого строку відбуття покарання за вироком суду.

Про це повідомляє Волинська обласна прокуратура.

Читайте також: У волинянина виявили гостре захворювання.

Реклама Google

Додають, що прокуратура за цим фактом внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 382, частиною 1 статті 146 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування, яке проводять слідчі ТУ ДБР, розташованого у Львові.

Telegram Channel