Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Мешканців Звірівського лісництва почастували зимовими гостинцями (Фото)

Везуть гостинці звірям.

Фото Волинського ОУЛМГ.

Мешканців Звірівського лісництва почастували зимовими гостинцями (Фото)

Вихованці обласного центру туризму завезли для звірів овочі, хліб, сіль та зерно

Організували традиційний захід керівники гурткової роботи Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства спільно з Волинським ОУЛМГ та безпосередньо ДП «ЛМГ «Звірівське ЛМГ».   

Подібні акції проводять щороку. Правда, через карантинні обмеження цього року стали значно рідшими та не такими масовими.

– Діти давно чекали цієї поїздки, – розповідає Інна Кравчук – керівник гуртка «Географічне краєзнавство» Волинського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства, яка й зініціювала  цікаву мандрівку. – Та на заваді став локдаун. З відновленням навчання запрацювали і наші гуртки. Тож щонайперше вирішили з подаруночками поїхати до звірів.

– Звірівське мисливське господарство заснували ще в 1955 році, – розповів головний мисливствознавець ДП «ЛМГ «Звірівське ЛМГ» Юрій Ліщук. – Нещодавно на його базі було створено лісомисливське господарство, а це означає, що відтепер його працівники займаються ще й лісовим господарством.

Серед основних видів звірів, які мешкають у їхніх лісах – олені плямисті та олені благородні. Найбільше – близько триста голів – оленя плямистого.

– А ще у  вольєрах розводять диких свиней і фазанів, щоб збагачувати місцеву фауну.

«Займаємось їх підгодівлею, даємо зерновідходи, силос, жом, кукурудзу, ячмінь і ще чимало інших харчів. Частину кормів самі заготовлюємо, частину закуповуємо», – мисливствознавець.

Старший єгер ДП «ЛМГ «Звірівське» Мирослав Захарусь провів дітям екскурсію господарським двором, показав бокси, де зберігаються корми, а тоді підвів до фазанарію. Згодом було катання на санях та розкладання кормів у годівнички. Одночасно – розмови про звички та потреби звірів узимку. Зокрема, наскільки важливою для них є допомога людей.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel