Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський каже, що не дав би Росії захопити Крим

Володимир Зеленський вважає, що не допустив би окупації Кримського півострова в 2014 році, якби тоді очолював державу.

Фото pravda.com.ua.

Зеленський каже, що не дав би Росії захопити Крим

Президент Володимир Зеленський вважає, що не допустив би окупації Кримського півострова в 2014 році, якби тоді очолював державу

Про це Зеленський повідомив в інтерв'ю програмі «Axios» на платформі HBO, передає pravda.com.ua.

Володимир Зеленський зазначив, що хоче бачити питання Криму на порядку денному переговорів у Нормандському форматі, що нині переживає період стагнації, та до якого президент хотів би долучити нового очільника США Джо Байдена.

Назвіть той майданчик, де є адженда говорити про Крим. Чи ви хочете сказати, що ми повинні поставити хрест на Криму й не згадувати, що це наша територія?

Читайте також: Зеленський підписав ухвалений парламентом закон про реєстрацію вакцин від COVID-19 в авральному порядку.

«Коли я приїхав на першу зустріч Нормандського формату, я не розумів, чому ми не говоримо про Крим. Всі партнери сказали, що Крим не є аджендою. І це була домовленість ще з колишнім президентом (Петром Порошенком). Тоді я запитав партнерів і Росію: «Назвіть той майданчик, де є адженда говорити про Крим. Чи ви хочете сказати, що ми повинні поставити хрест на Криму й не згадувати, що це наша територія? Я як новий президент цього не можу собі дозволити. Не хочу. І я це ніколи не прийму.

Реклама Google

І вибачте, якби я тоді був президентом, ми б там всі вмерли в Криму, але ми б туди «зелених чоловічків» не пустили. А якби не пустили туди «зелених чоловічків», то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на сході України. Тому формат такий повинен бути, я так вважаю».

РФ також використовує всілякі приводи для переслідування тих, хто засуджує її політику, навіть якщо це громадяни інших країн, включно з Україною, проти якої вона вже понад 6 років здійснює гібридну військову агресію.

Telegram Channel