Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Щоб не платити 51 гривню штрафу, волинянин пропонував поліцейським п’ятисотку

А заплатить ще більше!

Фото з сайту Нацполіції.

Щоб не платити 51 гривню штрафу, волинянин пропонував поліцейським п’ятисотку

Підуть під суд волиняни, які хотіли відкупитися від поліцейських. Усі пропонували або надали їм неправомірну вигоду, від чого ті відмовились. Санкція статті, за якою їх тепер судитимуть, передбачає до чотирьох років позбавлення волі або чималий штраф

Із початку року слідчі Луцького районного управління поліції закінчили та скерували до суду вже шість кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди поліцейським.

Про це інформують в пресслужбі поліції Волині.

Так, 17 січня співробітники патрульної поліції по вулиці Кутузова у Луцьку, за спробу втекти із місця ДТП, зупинили автомобіль Daewoo Lanos, під керуванням 34-річного місцевого жителя. Під час перевірки документів поліцейські встановили, що чоловік керував транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. За уникнення від адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 1 ст. 130 КУпАП, волинянин запропонував поліцейським хабар, від якого ті відмовились.

Читати також: На Волині з держпідприємства стягнули 121 тисячу зарплати для двох працівників

Аналогічна ситуація трапилася і з 31-річним водієм автомобіля Volkwagen Jetta у селі Струмівка Луцького району. Чоловік порушив правила дорожнього руху, здійснюючи виїзд на головну дорогу, за що його зупинили співробітники Луцького районного управління поліції. Під час спілкування з ним поліцейські запідозрили, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Пройти тест на стан сп’яніння останній відмовився. Тож працівники поліції прийняли рішення скласти на водія протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. За не складання протоколу волинянин також запропонував поліцейським хабар, від якого ті відмовились і викликали слідчо-оперативну групу.

А 22 січня, в с. Коршів поблизу Луцька, група реагування патрульної поліції зупинила водія Skoda Octavia, який не був пристебнутий паском безпеки. Цікаво, що штрафна санкція за це – 51 гривня. Але чоловік чому вирішив відкупитись від поліцейських 500 гривнями. Тепер йому загрожує набагато більший штраф – ще й за надання хабаря.

23 січня, на Театральному Майдані, в Луцьку, водія Volkswagen Passat зупинили патрульні поліцейські за те, що він не виконав вимогу дорожнього знаку 5.16: здійснив рух прямо зі смуги, яка вказує рух праворуч. Порушник вперто не хотів нести заслужену відповідальність за скоєне адмінпорушення і неодноразово пропонував поліції неправомірну вигоду. Про такі його дії патрульні повідомили слідчо-оперативну групу.

 

Ще два випадки надання неправомірної вигоди правоохоронцям поліцейські задокументували у Луцьку в грудні минулого року. Тоді водії керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

За усіма цими фактами слідчі Луцького РУП розпочали кримінальні провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Шістьом водіям повідомили про підозру у вчиненні інкримінованих злочинів, кримінальні провадження з обвинувальними актами вже скерували до суду.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тис. грн. до 68 тис. грн., обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Джерело: Поліція Волинської області
Telegram Channel