Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Інваліду 1 групи, який підібрав телефон п’яного сусіда, присудили величезний штраф

Потерпілий не простив крадіжки і просив суворого покарання.

Фото: www.drs.gov.ua

Інваліду 1 групи, який підібрав телефон п’яного сусіда, присудили величезний штраф

Ковельський міськрайонний суд призначив 17 000 штрафу уродженцю Турійщини за вкрадений телефон

Потерпілий розповів, що був біля магазину «Господиня», що розташований на перехресті вул. Шевченка та Червоного Хреста, де зустрів знайомих. У крамниці придбав спиртне, яке вони розпили біля магазину. Він розрахувався телефоном та поклав його у внутрішню кишеню. Так як він і перед цим вживав спиртне, то, йдучи у напрямку річки приліг на траву та заснув. Передрімавши, він почав шукати свого телефона. Від товариша, з яким розпивав спиртне у день події, він дізнався, що поки лежав під парканом, то обвинувачений підходив до нього та перевертав його. Він каже, що неодноразово звертався до обвинуваченого, щоб той віддав телефон. Однак це виявилося безрезультатним, тому він звернувся у поліцію.

Реклама Google

  Однак і там обвинувачений заперечував свою причетність до проступку. Згодом поліцією було повернуто його телефон. Тоді він виявив, що на телефоні було наклеєне скло, є тріщина, якої раніше не було. Обвинуваченим було нанесено йому моральну шкоду, так як він не може відновити контакти з дистанційним роботодавцем; фото та відео, інші контакти, бухгалтерські дані. Ремонт телефону обійдеться йому біля 3 000 грн. Обвинуваченого він не прощає та просить його суворо покарати без позбавлення волі.

Суд врахував, і те, що потерпілий обвинуваченого не простив та настоює на найсуворішому покаранні, і те, що обвинувачений є непрацездатним, має доход у вигляді пенсії, не має утриманців, раніше не притягався до кримінальної відповідальності, тому обмежився штрафом.

       Обвинувачений, інвалід І групи, розповів, що  перебуваючи біля житлового будинку шляхом вільного доступу таємно викрав телефон мобільний марки «Самсунг Гелексі»,  вартістю 4 736 грн, 67 коп., що випав з верхнього одягу потерпілого,  1969 р. н. За його словами, він взяв телефон, що випав з верхнього одягу потерпілого та лежав поряд з потерпілим, який у нетверезому стані лежав біля паркана і нічого, на його думку, не усвідомлював. Він мав намір віддати телефон у випадку, якщо потерпілий звернеться до нього.  Телефон він зберігав вдома, на ньому була тріщина та він замінив скло у майстерні через кілька днів після викрадення, так як за телефоном ніхто не прийшов.

Викрадений телефон повернуто потерпілому у належному стані. Під час суду чоловік розкаявся.   

Читайте також:  Рідні вже понад два роки розшукують волинянина

Суд врахував, і те, що потерпілий обвинуваченого не простив та настоює на найсуворішому покаранні, і те, що обвинувачений є непрацездатним, має доход у вигляді пенсії, не має утриманців, раніше не притягався до кримінальної відповідальності, тому обмежився штрафом. Крадій має заплатити  17 000 гривень штрафу, а також 817 гривень процесуальних витрат на проведення судово - товарознавчої експертизи.

Джерело: Реєстр судових рішень
Telegram Channel