Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Луцьком блукають зловмисники, які обкрадають людей (Відео)

Будьте обережні!

Фото павлоград.dp.ua.

Луцьком блукають зловмисники, які обкрадають людей (Відео)

Перехожі на вулицях нерідко забувають про власну безпеку та пильність і стають жертвами грабіжників чи кишенькових злодіїв

Часто на неуважних та довірливих перехожих на людних вулицях «полюють» роми, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс», передають Волинські новини.

Читайте також: «У центрі Луцька обкрадають людей»: волинянка ледь не стала жертвою грабіжниці.

За допомогою напрацьованих схем їм нерідко вдається заволодіти грошима чи іншими цінними речами.

Йду і чую, що позаду мене йдуть люди. Я рюкзак беру на бік і помічаю, що він повністю розстебнутий.

Лучанка пані Олена неодноразово ставала жертвою вуличних злодіїв. Одного разу жінка навіть побачила, чиїх рук це справа.

«Йду і чую, що позаду мене йдуть люди. Я рюкзак беру на бік і помічаю, що він повністю розстебнутий. При тому, що хвилину тому я його застебнула, – розповідає жінка. – Я різко повертаюсь, аби побачити, хто позаду мене йде. І я бачу, що група громадян ромської національності розходиться в різні боки».

Заглянувши в сумку, лучанка побачила, що в неї зник шарф. На щастя, гаманець з грошима лежав на дні наплічника і його вхопити не встигли. Якби Олена вчасно не примітила злодіїв, втрати могли б бути більші.

«У центрі людей ромської національності я зустрічаю часто. Зокрема, біля ЦУМу, біля обміну валют. Вони крутяться й дивляться, хто міняє валюту, підходять зразу, просять гроші, стараються завести діалог», – продовжує вона.

Аби закликати лучан бути обачнішими, Олена написала про цей неприємний інцидент в соцмережі. Як виявилось, жінка не одна постраждала від рук вуличних шахраїв.

Натомість у поліції кажуть: наразі скарг на осіб ромської національності немає. Правоохоронці намагаються контролювати їхнє перебування на вулицях міста.

«У січні було більше десяти крадіжок, які, мовляв, скоїли жінки іншої національності. Їх через кілька днів затримали в Київській області наші оперативники, і потерпілі потім їх упізнали, – коментує речниця Головного управління Нацполіції у Волинській області Ольга Бузулук. – Підловлювали чоловіків напідпитку біля магазинів, розпивали з ними алкоголь і навіть на кількох встигли оформити кредит. А зараз ці дві жінки затримані».

Щоб не потрапити на гачок грабіжників, правоохоронці радять дбати про свою безпеку, бути пильними та не реагувати на прохання підозрілих незнайомців.

 

Telegram Channel