Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Гончаренко в Раді жорстко розкритикував Зеленського: що вам заважало у 2014 році взяти зброю і захищати Україну?

«Я бачив «зелених чоловічків», але жодного Зеленського там не я не побачив. Де ви були, коли ми боронили Донбас? Де ви були, коли ми боронили Одесу від російської навали?».

Фото ЄС.

Гончаренко в Раді жорстко розкритикував Зеленського: що вам заважало у 2014 році взяти зброю і захищати Україну?

Президент Зеленський досі не усвідомив, що грати ролі в серіалах і бути главою держави – це «дві великі різниці»

 Про це народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко наголосив з трибуни парламенту. Він розкритикував версію Зеленського про події в Криму, нагадавши, хто насправді захищав територіальну цілісність України.

Знаєте, де був в цей час Зеленський, коли українці стікали кров’ю на Донбасі? Він стікав потом на зйомках кіно «Перші 8 побачень» в Росії.

«Перед початком цієї сесії вийшло фантастичне інтерв’ю президента Зеленського американському HBO. Ми звідти багато про що дізналися: що Зеленський трішки злий на Трампа, ну звичайно Трамп тепер не президент, можна бути трішки злим… Треба там було сказати «дякую» адміністрації Трампа за летальну зброю для України, за спільну боротьбу проти «Північного потоку -2». Треба було сказати «дякую» адміністрації Байдена за те, що вони сьогодні ставлять Україну у перший пріоритет. Але заміть цього ми почули, що ті винні, що ми не вакцинуємося, коли вже вакцинується Бангладеш і Алжир. То Європа винна, і всі навколо винні», – сказав народний депутат. 

Гончаренко також відреагував на заяву Зеленського про те, що він би відстояв Крим у 2014 році.

«Знаєте, де був в цей час Зеленський, коли українці стікали кров’ю на Донбасі? Він стікав потом на зйомках кіно «Перші 8 побачень» в Росії. Що заважало вам, Зеленський, взяти зброю як громадянину України і піти захищати Україну? Що заважало тоді боротися за Україну, а не зараз це розповідати?», – запитав представник «Європейської Солідарності».

Читайте також Що не так в інтерв’ю Зеленського програмі Axios?

«Я був в Криму в кінці лютого 2014 року, я був там разом з Порошенком. Я бачив, як там боролися Мустафа Джемілєв, Ахтем Чийгоз – народні депутати від «Європейської Солідарності». Як боровся Рефат Чубаров, депутат, з яким я разом був в «Блоці Петра Порошенка» у минулій каденції. Я ще був на дільниці, де голосував Аксенов, на так званому референдумі в березні місяці в Криму, був з українським прапором», – нагадав Гончаренко.

«Я бачив «зелених чоловічків», але жодного Зеленського там не я не побачив. Де ви були, коли ми боронили Донбас? Де ви були, коли ми боронили Одесу від російської навали?», – наголосив Олексій Гончаренко.

«Знаєте, зніматися у ролі Наполеона і бути Наполеоном – це дві великі різниці», – резюмує Гончаренко.

Джерело: Європейська солідарність.
Telegram Channel