Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У шкільній їдальні отруїлись близько 50 дітей

Масове отруєння у школі.

Фото ТСН.

У шкільній їдальні отруїлись близько 50 дітей

Батьки підозрюють, що причина у варених яйцях

Близько пів сотні учнів однієї з кропивницьких шкіл відчули себе зле після сніданку, отруїлись учні молодших класів. У більшості були симптоми шлункового розладу, але декого з дітей із температурою та інтоксикацією довелося шпиталізувати.

Як повідомляє ТСН, двох хлопчиків семи та восьми років привезли у міську дитячу лікарню із симптомами важкого отруєння. Мама одного з потерпілих розповідає – дитині стало зле через кілька годин після сніданку у школі. «Як зазвичай їх повели на гарячий сніданок. Ввечері він прийшов, погано себе почував. Рвота була сильна...», –  каже мама першачка Тетяна. 

Згодом жінка дізналася, що схожі симптоми не лише у багатьох однокласників сина, а й у десятків учнів молодшої школи. У більшості нездужання швидко минуло. Решта ще хворіють - хто вдома, ну а хто і в лікарні. «Вони поступили по швидкій. Скарги були на підвищення температури на блювоту і пронос. Температура була до 39, 38,5. Діти зараз почувають себе краще, стан дітей середнього ступеню важкості», - розповідає головний лікар Міської дитячої лікарні Кропивницького Оксана Клюєнко.

У навчальному закладі і гадки не мають чим могли отруїтися діти. І хоча батьки припускають, що винні варені яйця, у школі закликають не поспішати із висновками і дочекатися результатів аналізів. «Ми одразу повідомили усі органи, які потрібно було повідомити і вони провели всі заходи. От коли будуть результати, поки не знаємо ніяких результатів. Закрили їдальню на час епідзаходів», - повідомила заступниця директора школи Оксана Черепій.  

Молодші класи школи нині навчаються дистанційно.  Тим часом у міськраді ініціювали перевірку усіх їдалень шкіл та дитсадків обласного центру. 

Читати також: Рада посилила покарання за перешкоджання журналістам

Джерело: ТСН
Telegram Channel