Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Луцьку в «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентують програму «ТИША»

У дивовижній акустиці урбаністичного простору прозвучать старовинні колядки та колядки в сучасній обробці.

У Луцьку в «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентують програму «ТИША»

Луцький архієрейський хор «Оранта» в «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентує різдвяну програму «ТИША»

Про це інформує пресслужба управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

У дивовижній акустиці урбаністичного простору прозвучать старовинні колядки та колядки в сучасній обробці. Піснеспіви вплетені у гармонійне дійство, де і музика, і слова, і енергії голосів та руху створять атмосферу тиші та світла.

Тлом до музично-театральної постановки постає місто: Луцьк колядує і переливається різдвяними настроями, щедро виповнює сакральну зимову тишу глибокими сенсами – віри, любові, надії та особливої різдвяної радості.

У дивовижній акустиці урбаністичного простору прозвучать старовинні колядки та колядки в сучасній обробці.

Дійство, яке створене у синергії, співтворили: театр «ГаРмИдЕр» (режисерка – Руслана Порицька), поетка Ольга Ольхова, відеохудожник Олександр Загайний. А душею дійства і голосом «ТИШІ» став архієрейський хор «ОРАНТА» (керівник – Василь Мойсіюк).

Читайте також: Визначили пісню з якою український гурт Go_A виступатиме на «Євробаченні».

Захід відбудеться у п'ятницю, 5 лютого, о 19:00 год. в ГаРмИдЕр ангар-stage, вул. Залізнична, 9.

Вхід лише за попереднім бронюванням за номером: +38-099-248-18-86.

Вхід – благодійний внесок.

Кількість місць: обмежена.

Дотримання карантинних вимог.

Згодом творці проєкту презентують відеоверсію дійства.

Довідково: 

Вперше спів «Оранти» пролунав 1990 року в Хресто-Воздвиженській церкві, що стало першою літургією українською мовою за десятки років у нашому місті. Це був початок періоду відродження храмів, відродження Української Автокефальної Православної Церкви і такі кроки ставали фундаментом до утвердження незалежності нашої країни.

У репертуарі хору – найкращі твори українських та зарубіжних композиторів. 1992 року «Оранта» вперше піднялась на хори Свято-Троїцького собору і відтоді є незмінною окрасою храму. «Оранта» є присутньою на всіх важливих імпрезах міста та країни та є переможцем багатьох національних та міжнародних конкурсів та фестивалів.

Василь Мойсіюк – заслужений діяч мистецтв України, викладач, хормейстер, регент архієрейського камерного хору Свято-Троїцького кафедрального собору «Оранта» – очолює хор від початку його заснування. 

Telegram Channel