Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Україні підготували нові штрафи для далекобійників

Ухвалені нормативи пов’язані із законопроєктом №3743, який також чекає на друге читання у парламенті.

Фото Pixabay.

В Україні підготували нові штрафи для далекобійників

Вже ухвалено відповідний законопроєкт

Верховна Рада у вівторок, 2 лютого, ухвалила у першому читанні законопроєкт щодо автоматичної фіксації габаритно-вагових параметрів.

Про це повідомляє Мінінфраструктури, передає ТСН.

За відповідний законопроєкт віддали свій голос 308 народних депутатів.

Зазначимо, що йдеться про законопроєкт №3742 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», який покликаний законодавчо закріпити можливість фіксації порушень габаритно-вагових параметрів в автоматичному режимі.

За відповідний законопроєкт віддали свій голос 308 народних депутатів.

Читайте також: В Україні подорожчає хліб.

Реклама Google

Також відповідно законопроєкту «Укртрансбезпека» матиме право стягувати у судовому порядку плату за проїзд для вантажівок, які порушують вагові параметри.

Крім того, документом встановлюється відповідальність вантажовідправника як першої ланки у вантажних перевезеннях і значно підвищується відповідальність автоперевізників за недотримання габаритно-вагових норм.

Ухвалені нормативи пов’язані із законопроєктом №3743, який також чекає на друге читання у парламенті. Він посилює відповідальність учасників перевезень і вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів, а саме:

  • Штраф для вантажовідправників за порушення під час внесення відомостей у товарно-транспортні накладні або інші документи на вантаж у розмірі 34 тисячі грн;
  • Штраф для користувачів (власників) транспортних засобів за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм в залежності від % перевантаження: до 2 % включно у розмірі 1 700 грн; від 2% до 5% у розмірі 5 100 грн; від 5% до 10% у розмірі 8 500 грн; (залишені без змін) від 10% до 20% у розмірі 17 тисячі грн; (залишені без змін) від 20% до 30% у розмірі 34 тисячі грн; понад 30% у розмірі 51 тисячі грн;
  • Штраф за відмову від проходження ГВК у розмірі 51 тисячі грн;
  • Штраф для посадових осіб суб’єктів господарювання, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності та/або водіїв за невиконання законних вимог працівників «Укртрансбезпеки» щодо перевірки дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, усунення порушень законодавства з безпеки на автомобільному транспорті або створення перешкод для виконання покладених на них обов’язків, завдань у розмірі 51 тисячі грн. 
Telegram Channel