Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Муніципали дали луцьким базарникам строк демонтувати свої кіоски, а далі обіцяють діяти силою

Вирішено – демонтувати!

Фото муніципалів.

Муніципали дали луцьким базарникам строк демонтувати свої кіоски, а далі обіцяють діяти силою

Підприємці мають час до 15 березня самостійно демонтувати кіоски

У червні минулого року виконавчий комітет Луцької міськради ухвалив 11 рішень про демонтаж незаконно розміщених тимчасових споруд – торгових кіосків на вулиці Замковій, які відносились до ринку «Центральний» (права частина). Двоє підприємців погодились демонтувати свої кіоски добровільно. Шестеро власників кіосків звернулись до суду щодо скасування цих рішень виконкому про демонтаж.

Департамент муніципальної варти та виконком виграли усі шість судових справ у суді першої інстанції, зокрема щодо:

  • кіоску підприємця Яремчука В.П.
  • кіоску підприємця Гаврилюка В.С.
  • кіоску підприємця Кордолевського Б.А.
  • кіоску підприємця Давиденкова С.М.
  • кіоску підприємця Вавричука В.П. .
  • кіоску підприємця Шпичак Т.І.

На ці рішення підприємці подали апеляційні скарги. Наразі чотири скарги залишено без задоволення, а рішення Волинського окружного адміністративного суду без змін, дві справи перебувають на апеляційному розгляді.

Для багатьох підприємців в червні 2020 року головним аргументом було те, що саме суд має вирішувати законно чи незаконно стоять кіоски. Однак програвши суди, підприємці не поспішають виконувати законні рішення виконкому про демонтаж.

Судовими рішеннями було встановлено, що позивачі (підприємці) не надали правовстановлюючих та дозвільних документів на розміщення тимчасових споруд та доказів правомірного користування земельною ділянкою, яка перебуває у комунальній власності, на якій розміщені тимчасові споруди. Таким чином, рішення виконавчого комітету ухвалені 12.06.2020 про демонтаж тимчасових споруд – є законними, а самі тимчасові споруди розташовані на земельній ділянці комунальної власності без жодних дозвільних документів.

«Для багатьох підприємців в червні 2020 року головним аргументом було те, що саме суд має вирішувати законно чи незаконно стоять кіоски. Однак програвши суди, підприємці не поспішають виконувати законні рішення виконкому про демонтаж», – зазначають в департаменті мунварти.

Муніципали заявили, що в разі нездійснення власниками тимчасових споруд на вулиці Замковій до 15 березня добровільного демонтажу, вони розпочнуть заходи щодо примусового демонтажу. 

 
 

 

 

 

 

Вирішено – демонтувати!
Вирішено – демонтувати!

 

 

Джерело: Департамент муніципальної варти Луцькради
Telegram Channel