Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Волині не у всіх закладів для людей похилого віку є необхідні документи

Під час наради присутніх проінформували та ознайомили із основними завданнями та методологією щодо законних підстав на надання послуг.

Фото зі сторінки Волинської ОДА у Facebook.

На Волині не у всіх закладів для людей похилого віку є необхідні документи

Обговорили перші результати перевірок недержавних закладів для літніх людей

Учора відбулась нарада з питань подальшого функціонування недержавних закладів, які надають послуги проживання або утримання людей похилого віку, осіб з інвалідністю, бездомних осіб, осіб які звільнилися з місць послаблення волі та осіб з залежністю від наркотичних засобів, інформує Волинська ОДА. Участь у нараді взяли представники структурних підрозділів ОДА, поліції та керівники закладів, які утримують і надають соціальний захист людям похилого віку та особам з обмеженими можливостями.

Після пожежі у Харкові на Волині проводять перевірки у закладах для людей похилого віку та осіб з інвалідністю. Працівники ДСНС перевіряють готелі, пансіонати, хостели, а фахівці соцзахисту – комунальні заклади. Працівники поліції перевіряють наявність належних дозвільних документів в установах у яких надають відповідний соціальний захист.

За результатами перевірок виявилося, що не у всіх закладах недержавної форми власності послуги установ підкріплені законодавчими документами.

За результатами перевірок виявилося, що не у всіх закладах недержавної форми власності послуги установ підкріплені законодавчими документами.

Під час наради присутніх проінформували та ознайомили із основними завданнями та методологією щодо законних підстав на надання послуг утримання чи реабілітації особам, яким це необхідно.

«Те, що стосується згідно Держстандарту медичних книжок, мінімальних норм забезпечення продуктами харчування, медикаментами, ліжок, освітлення і так далі – повинно бути обов’язково дотримано. Окрім того, є вимога, щоб ви публічно звітувалися, проводили внутрішню оцінку, повідомляли про використання коштів, які отримуєте, тобто, щоб ви висвітлювали свою діяльність, – звернулася до присутніх заступник директора департаменту соціального захисту населення ОДА Оксана Гобод. – Однак, ви можете опрацювати державні стандарти та запропонувати, що на вашу думку необхідно змінити для недержавних установ, аби спростити роботу у частині бюрократії».

Опісля обговорення учасники наради прийняли рішення розпочати виконання пріоритетних завдань, аби заклади надалі продовжували функціонувати у звичному режимі. Зокрема, передбачено створення дорожніх карт із координатами та інформацією про кожну існуючу установу в області та отримання відповідної документації, що підтверджує законну її діяльність.

Telegram Channel