Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Як місто на Волині переходитиме на автономне опалення

Шахтарське місто отримало Європейську енергетичну відзнаку.

Фото Pixabay.

Як місто на Волині переходитиме на автономне опалення

У Нововолинську реорганізують централізовану систему теплопостачання

Про етапи цього процесу розповів на пресконференції міський голова Борис Карпус. Презентовано концепцію «Тепла оселя», яка передбачає послідовні кроки. Це – отримання дозволу на встановлення індивідуального опалення. Друге – децентралізація, тобто наближення теплоносія до кінцевого споживача, а також модернізація всієї системи теплопостачання Нововолинська.

Реклама Google

При цьому, обов’язково буде враховано всі моменти, аби нерозбалансувати систему підприємства «Теплокомуненерго», подбати про безпеку громадян.

Зволікати не збираються – вже цього тижня в мережі з’явиться для нововолинців відеоролик із роз’ясненнями та дорожньою картою.

Одночасно перейти всім охочим на «автономку» не вдасться. Однак вже готові перші 65 будинків, які могли б опалюватися самостійно. Потрібно лише переконати всіх людей у доцільності такого вибору. В найближчих планах – у районі 6-го мікрорайону побудувати невеличку котельню, встановити два котли, які дозволять мешканцям прилеглих територій від’єднатися від існуючої котельні. Ті, хто проживає на 5 і 6 мікрорайонах, мають отримувати цілодобово теплу воду. Це – дороговартісний проєкт. За словами міського голови, кошти надійдуть частково з міського бюджету, а також від КП «Нововолинськтеплокомуненерго».

Нагадаємо, у Нововолинську підвищили тарифи на воду.

У міськраді вважають, що справа вартує зусиль. Адже непрогнозовано піднімаються ціни на енергоносії, що суттєво впливає на формування тарифів. І коли це припиниться – невідомо. Тому зволікати не збираються – вже цього тижня в мережі з’явиться для нововолинців відеоролик із роз’ясненнями та дорожньою картою.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel