Курси НБУ $ 39.64 € 42.30
Ткаченко про закриття телеканалів: Рішення очікували вже давно, лише зараз з’явилися підстави

Високопосадовець заявив, що медіахолдінг Медведчука давно перетворився на іноземну пропагандистську машину.

Фото «Українська правда».

Ткаченко про закриття телеканалів: Рішення очікували вже давно, лише зараз з’явилися підстави

Раніше він заявляв, що медіахолдинг, проти якого було запроваджено санкції РНБО, давно перетворився на іноземну пропагандистську машину, яку опосередковано фінансував агресор

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко вважає, що для блокування телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука лише зараз з’явилися юридичні підстави.

Про це він сказав в ефірі «Право на владу», передає УП.

Реклама Google

У журналістській спільноті це рішення підтримували багато організацій, в тому числі й ті, які захищають свободу слова й борються з фейками, та очікували вже давно

 «Ці медіа з’являлися поступово, і ставав їх власником відомий «король темників» пан Медведчук теж поступово. Були певні рішення Верховної Ради, було рішення РНБО ще 2018 року, але, наскільки я розумію, лише зараз з’явилися юридичні підстави ухвалити це рішення. Хоча у журналістській спільноті це рішення підтримували багато організацій, в тому числі й ті, які захищають свободу слова й борються з фейками, та очікували вже давно», – зазначив Олександр Ткаченко.

Передісторія:

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо телеканалів з орбіти кума президента РФ Путіна нардепа ОПЗЖ Віктора Медведчука. Кремль прогнозовано засудив ці санкції.

В Офісі президента України пояснили, що санкції проти нардепа ОПЗЖ Тараса Козака і трьох каналів, підконтрольних Віктору Медведчуку, не є посяганням на свободу слова, а виключно боротьбою з чужорідною пропагандою.

Telegram Channel