Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Фігуранти санкцій РНБО могли поставляти паливо в ОРДЛО

Аваков: «Звідки десятки мільйонів, які «чорним налом» роздали працівникам каналів?»

Фото pravda.com.ua.

Фігуранти санкцій РНБО могли поставляти паливо в ОРДЛО

Таку заяву зробив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що у правоохоронців є підстави стверджувати що фігуранти нещодавно запроваджених санкції РНБО могли поставляти паливо на окуповані території Донецької та Луганської областей. У санкційному списку представлені компанії нардепа та власника телеканалів Тараса Козака, який близький до кума Путіна Віктора Медведчука. Про це завив Аваков в ефірі «Свобода слова Савіка Шустера», пише «Українська правда».

За цими матеріалами стає зрозуміло, що ряд представників наших громадян мають «чорну касу», яку заробляють на воєнній ситуації і цими грошима, в тому числі, фінансують пропагандистську діяльність...

«Де десятки мільйонів, які «чорним налом» їм (працівникам санкційних телеканалів – ред.) роздали, звідки вони? І нам зрозуміло, звідки вони. І я бачив ряд секретних матеріалів, про які не можу говорити. Я бачив матеріали слідства, я їх знаю, частину матеріалів розслідувало МВС України.  За цими матеріалами стає зрозуміло, що ряд представників наших громадян мають «чорну касу», яку заробляють на воєнній ситуації і цими грошима, в тому числі, фінансують пропагандистську діяльність... А у нас є підстави вважати, що ряд фігурантів мали (відношення до поставок палива бойовикам  – УП)», – сказав Аваков.

Він додав, що в такому випадку Україна має право захищатись за допомогою запровадження санкцій. Останні не скасовують кримінальний процес і судовий розгляд справи. 

Реклама Google

Telegram Channel