Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Українські політики в дитинстві: як виглядали і про що мріяли Порошенко, Кличко, Зеленський, Тимошенко (Фото)

М’ясорубка була улюбленою іграшкою для майбутнього політика.

Фото: prom.ua.

Українські політики в дитинстві: як виглядали і про що мріяли Порошенко, Кличко, Зеленський, Тимошенко (Фото)

Хоча сьогодні в це і складно повірити, люди, які вирішують долю країни, були звичайними дітьми: Кличко прагнув стати льотчиком, а Тимошенко – гімнасткою. Вони є вихідцями з віддалених регіонів України, усі ходили на різні гуртки або займалися спортом

Родичі, друзі й однокласники розповіли, чим захоплювалися юні дипломати. OBOZREVATEL показує, який вигляд мали майбутні українські політики.

Володимир Зеленський – чинний президент України родом із Кривого Рога, в дитинстві був популярним серед однолітків. Улюбленими іграшками президента було кухонне приладдя. «Його в садок тягнуло страшенно! Він був там центром уваги, збирав усіх навколо себе, ігри придумував. А повернувшись із садка, найбільше любив гратися... з м'ясорубкою – ще тією, старою, радянською!» – розповіла мама Рима Володимирівна.

Зеленський добре закінчив школу, із двома четвірками і мав тягу до гуманітарних наук. Він займався музикою, важкою атлетикою, танцями і збирав марки.

Петро Порошенко – п’ятий президент України, який зараз очолює партію «Європейська солідарність». Порошенко, уродженець Одеської області, в дитинстві був спокійним та ввічливим. Рідні згадують, що маленький Петро Олексійович дуже полюбляв солодке. У школі експрезидент цікавився іноземними мовами, з першого класу вивчав французьку.

Маленький Арсеній Петрович прагнув бути медиком: він одягав білий халат і лікував усіх гостей

 

 Віталій Кличко – мер Києва, у минулому відомий боксер розповів, що у дитинстві хотів бути пілотом, але занадто високий зріст зруйнував мрію. «Ми тоді жили в Казахстані, недалеко від Байконура, і разом із братом спостерігали запуски ракет, сидячи на даху нашої п'ятиповерхівки. Тому інших варіантів під час вибору майбутньої професії просто не було. Але коли я виріс, зі своєю мрією довелося попрощатися – мені прямо сказали, що з таким ростом я не поміщуся в жоден військовий літак», – згадував політик.

 

 Юлія Тимошенко – українська політична діячка та очільниця ВО «Батьківщина» народилася у Дніпрі. Юлія Володимирівна росла без батька і часто розповідає про важке дитинство. У шкільні роки майбутньою політикинею захоплювалися усі однолітки, дівчина вміла справити на себе враження – згадують однокласники Тимошенко. Також Юлія довгий час займалася художньою гімнастикою.

 

 Читайте такожДва роки, як в Конституцію вписали НАТО та ЄС: тепер Порошенко пропонує покроковий план вступу

Андрій Садовий – мер Львова та глава партії «Самопоміч». У школі Андрій Іванович був на дошці пошани і вчився на відмінно, але у коледжі мер з’їхав на «трійки». Сам Садовий із гордістю згадує своє трудове минуле: перші гроші він заробляв, рубаючи м’ясо на базарі.

 

 Олександр Турчинов – український політик, до 2019 року працював секретарем РНБО. Народився Турчинов у Дніпрі, завжди був спокійною дитиною і приділяв багато часу навчанню. У підлітковому віці хлопець активно займався спортом, мріяв розвивати спортивну кар'єру.

 

 Арсеній Яценюк – двічі прем'єр-міністр України. Маленький Арсеній Петрович прагнув бути медиком: він одягав білий халат і лікував усіх гостей, які приходили до нас, згадує мати Марія Григорівна. Політик із дитинства хотів мати песика, але його мрія таки не здійснилася.

 

 

Telegram Channel