Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Помер відомий політик (Фото)

Світла пам‘ять!

Фото Pixabay.

Помер відомий політик (Фото)

Республіканцю Джорджу Шульцу було 100 років

У суботу, 6 лютого, в американському штаті Каліфорнія помер 100-річний Джордж Шульц. Він був 60-м державним секретарем США за президентства Рональда Рейгана.

Про це повідомили в Гуверовському інституті при Стенфордському університеті, передає ТСН.

Шульц народився у Нью-Йорку. Мав економічну та військову освіту. Був двічі одруженим і мав п’ять дітей від першого шлюбу. Кар’єру розпочав із військової служби, дослужився до капітана. А потім перейшов на викладацьку діяльність. Далі – міністр праці, міністр фінансів (за президентства Річарда Ніксона).

2014-го Шульц у своїй статті закликав США підтримати надання Україні озброєнь.

Державним секретарем США він став у 62 роки. На цю посаду його запропонував президент Рональд Рейган. Разом вони зіграли ключову роль, аби покласти край «холодній війні» з Радянським Союзом.

Із державної служби Шульц пішов у січні 1989-го, у віці 68 років. Проте залишився одним зі стратегів Республіканської партії.

Читайте також: Помер відомий актор, лауреат премій «Еммі» та «Оскар».

Він був одним з перших впливових республіканців, хто закликав до легалізації легких наркотиків.

2003-го Шульц разом із Ворреном Баффетом став співголовою Ради з економічного відновлення Каліфорнії, входив до групи радників кандидата в губернатори Каліфорнії Арнольда Шварценеггера.

2014-го Шульц у своїй статті закликав США підтримати надання Україні озброєнь, допомогти з підготовкою військ та посилити санкції проти Росії.

 

 

 

Telegram Channel