Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині чоловік незаконно продавав рибу

У всіх зазначених випадках продавці не змогли надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів.

Фото Pixabay.

На Волині чоловік незаконно продавав рибу

У період з 1 по 8 січня 2021 року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 51 порушення законодавства у сфері охорони водних біоресурсів

Так, складено 43 протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства) та три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Оформлено п’ять актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За даний період на порушників накладено 2 312 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 30 кг водних біоресурсів та 26 од. заборонених знарядь лову – за актами безгосподарського майна», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Третього лютого на Центральному ринку Шацька виявлено порушника, який реалізовував рибу плітка.

Для прикладу, з 5 по 7 лютого здійснено рибоохоронний рейд водними об’єктами Ковельського району Волинської області. Так, в ході рибоохоронної роботи на озерах Пісочне поблизу с. Любохини та оз. Домашнє, поблизу с. Кримно, виявлено 9 порушників Правил рибальства. Крім того, на оз. Біле поблизу с. Любохини виявлено 5 сітних знарядь лову. Складено безгосподарський акт, знаряддя лову вилучено.

Під час обстеження Ковельського водосховища у м. Ковель викрито чотири порушення правил рибальства. На громадян складено адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції. Також з чоловіками проведено масово-роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за порушення рибальства у зимовий період.

Читайте також: Волинянина, який порізав дружину, брата і поліцейського, хочуть взяти під варту.

З іншими рибалками рибпатрульні провели профілактичні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Третього та п’ятого лютого під час перевірки потенційних місць незаконної торгівлі водними біоресурсами у смт Шацьк Шацької територіальної громади Ковельського району волинськими рибпатрульними виявлено два випадки реалізації водних біоресурсів без дозвільних документів.

Третього лютого на Центральному ринку Шацька виявлено порушника, який реалізовував рибу плітка. Іншого дня на тому ж ринку виявлено чоловіка, який збував рибу карась сріблястий.

У всіх зазначених випадках продавці не змогли надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів. На викритих громадян складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Крім рибоохоронних рейдів на воді державними інспекторами Волинського рибпатруля постійно проводиться робота з перевірки документів при продажі водних біоресурсів на ринках області, адже можливість безперешкодного збуту незаконної здобичі стимулює розвиток браконьєрства. До того ж купівля риби невідомого походження та не встановленої якості може загрожувати здоров’ю громадян. Тому закликаємо жителів Волині бути відповідальними та повідомляти про порушення Правил рибальства, незаконного збуту, продажу заборонених знарядь – за телефоном «гарячої лінії» Управління: (067) 360 78 40.

Telegram Channel