Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Викрили банду, яка заробляла десятки мільйонів на фейкових посвідченнях водія

Оператори зв’язувались із замовниками і запевняли, що вони нібито навчатимуться в одній з автошкіл Польщі.

Фото pravda.com.ua.

Викрили банду, яка заробляла десятки мільйонів на фейкових посвідченнях водія

Коштувала така послуга 43 тисячі гривень

Кіберполіцейські викрили групу зловмисників у виготовленні та збуті підроблених водійських посвідчень, щорічний дохід яких сягав близько 20 мільйонів гривень. Про це інформує Департамент кіберполіції Національної поліції, передає Українська правда.

Реклама Google

Зазначається, що організував бізнес 29-річний киянин, який створив та адміністрував вебсайти, де приймалися заявки на виготовлення посвідчень водія європейського зразка. Також фігурант утворив сall-центр, до роботи в якому залучив близько двадцяти працівників. 

Для «гарантованого» отримання водійського посвідчення на державний іспит в сервісному центрі замість клієнта нібито мав іти працівник «компанії».

Оператори зв’язувались із замовниками і запевняли, що вони нібито навчатимуться в одній з автошкіл Польщі. Для «гарантованого» отримання водійського посвідчення на державний іспит в сервісному центрі замість клієнта нібито мав іти працівник «компанії».

Натомість фігуранти, використовуючи підроблені печатки, незаконно виготовляли посвідчення. Коштувала така послуга 43 тисячі гривень. Далі фейковий документ надсилали замовникам поштою, а гроші зловмисники отримували на банківські рахунки, відкриті на підставних осіб. Щорічний прибуток фігурантів сягав близько 20 мільйонів гривень.

Читайте також: У водійському посвідченні з'являться нові позначення

Фігурантам може загрожувати до восьми років позбавлення волі.

Telegram Channel