Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Щоб не задихнулася риба, в луцькому Стиру прорубали ополонки (Фото)

Щоб риба дихала.

Фото Рибпатруля Волині.

Щоб не задихнулася риба, в луцькому Стиру прорубали ополонки (Фото)

У зимовий період, коли водойми вкриваються кригою, виникає загроза задухи риби. Таке явище трапляється через утворення великої товщі льоду та снігу на ньому. Через це різко зменшується кількість води й не відбувається її насичення киснем. Кисень потрібен для життя мікроскопічних водоростей, які в процесі фотосинтезу поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень. Коли ж такий процес не відбувається – виникають процеси задухи, які загрожують водним біоресурсам

9 лютого з метою попередження явищ задухи риби державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля здійснили спільні заходи із працівниками відділу екології Луцькради на меліоративних каналах в міському центральному парку.

Спеціалісти відібрали проби води з каналів на визначення вмісту розчиненого у воді кисню та зробили заміри температури води. Працівники міськради прорубали окремі лунки, що дасть можливість надходити кисню у воду. 

Реклама Google

Волинський рибоохоронний патруль впродовж зимового періоду здійснює моніторинг умов зимівлі водних біоресурсів. На водоймах, найбільш схильних до виникнення явищ задухи спільно з громадськими інспекторами здійснюють попереджувальні роботи, регулярно відбирають зразки води задля контролю рівня кисню з різних ділянок водойм. 

Рибалок закликали до самостійного проведення робіт по попередженню загибелі риб. 

Рибалок закликали до самостійного проведення робіт по попередженню загибелі риб. У разі виявлення передумов виникнення задухи просять повідомляти на телефон «гарячої лінії» відомства: (067) 360-78-40.

Читати також: Як нововолинці разом із міським головою чистили сніг (Фото)

Джерело: Волинський рибпатруль
Telegram Channel