Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Мамо, там, напевно, якийсь сюрприз»: дівчинка отруїлася соком із пліснявою (Відео)

Лікар санепідстанції сказав, що такого за 38 років практики ще не бачив.

Фото Суспільне Львів.

«Мамо, там, напевно, якийсь сюрприз»: дівчинка отруїлася соком із пліснявою (Відео)

У Новояворівську Львівської області 7-річна дівчинка отруїлася соком із пліснявою, який вона придбала у місцевому магазині. На наступний день дитину госпіталізували із високою температурою. Про це Суспільному розповіла мама дівчинки Леся Дзвіняцька.

Реклама Google

Апельсиновий сік фірми«Sandora», який випила дівчинка, був гіркий, а всередині пакету щось калатало. Коли жінка розрізала пакет, то виявила великий шмат незрозумілої речовини.

Коли жінка розрізала пакет, то виявила великий шмат незрозумілої речовини.

«Випила вона той сік, принесла і каже, мамо, там, напевно, якийсь сюрприз є. Вона подумала, що, напевно, такий як у паличках сюрприз. Коли розрізала, побачила ці чорні шматочки, які плавали у сокові. Значить, в організм воно теж попало», - каже Леся Дзвіняцька.

Жінка промила доньці шлунок, а наступного дня дівчинку шпиталізували з високою температурою та розладами травлення. У лікарні Яна провела чотири дні. Сьогодні її відпустили додому.

У магазині, де дівчинка купувала сік, кажуть, що усю продукцію фірми зняли до з’ясування обставин та зазначають, що термін придатності строку був правильним. Пакування соку також було неушкодженим.

Суспільне звернулося із інформаційним запитом до компанії PepsiCo, куди входить бренд «Sandora». Там повідомили, що після цього випадку провели внутрішню перевірку всього процесу виробництва зазначеної партії і відхилень у технологічному процесі не було. У компанії вважають, цвілеві гриби найімовірніше могли розвинутись через пошкодження пакування при транспортуванні або при неправильному зберіганні.

Для того, щоб дізнатися, що стало причиною отруєння, мама дитини передала сік у Яворівську санепідемстанцію.

Читайте також: Кімнатні рослини: друзі чи вороги?

«То було шось страшне. Я не міг повірити, що то було в сокові. Чи то були хробаки, чи домішки, що потім зробили шось своє. Навіть якшо грибок, така консистенція в сокові не має бути. В мене практика 38 років по гігієні харчування, але я такого не бачив», - каже лікар з організації лабораторного контролю Яворівської санепідемстанції Степан Стецько.

 

Telegram Channel