Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Юний акордеоніст з Волині, лауреат міжнародних конкурсів, підкорив глядачів інструментальним виконанням музичних класиків

Секрет успіху – талант і працелюбність.

Фото зі сайту: Боратинська сільська рада.

Юний акордеоніст з Волині, лауреат міжнародних конкурсів, підкорив глядачів інструментальним виконанням музичних класиків

Говорити про музику – це все одно, що танцювати про архітектуру. І все ж… деякі виконавці змушують про себе не просто говорити, про них хочеться кричати на весь світ. Саме ці слова можна сказати про юного акордеоніста з Гіркої Полонки Станіслава Гербу

Днями відбувся його перший сольний концерт. На музичне дійство завітали найближчі – батьки, друзі, вчителі, односельчани. Присутні сповна насолодилися мелодійним звучанням акордеону, у виконанні Стаса та його колег звучали відомі інструментальні твори: Й. Баха, А. Фоссена, О. Корчового, Є. Дербенка.

Станіслав Герба – вихованець Гіркополонківської дитячої музичної школи (викладачка – Марія Лавренюк), лауреат обласних, Всеукраїнських, Міжнародних музичних конкурсів у Чехії, Німеччині, Словаччині, Україні, талановитий музикант та віртуозний акордеоніст.

Моя мама колись грала на фортепіано, тому мене теж зацікавила ідея займатися музикою.

Школяр навчається грі на акордеоні вже 4 роки, каже, що прийшов у музичну школу випадково: «Мій товариш ходив на заняття з акордеону до Марії Олексіївни і якось вона запропонувала спробувати і мені. До цього я не займався музикою, щоправда деякий час танцював в ансамблі «Вертуни». Моя мама колись грала на фортепіано, тому мене теж зацікавила ідея займатися музикою».

Те, що Стас зумів відкрити в собі мистецький талант безумовно є заслугою його батьків та вчительки, яка своєю професійністю та чуйністю зуміла знайти ключі до серця вихованця:

«Стас – надзвичайно працьовитий, відповідальний і талановитий юнак, – розповідає наставниця юного акордеоніста Марія Олексіївна Лавренюк. –  Мені дуже комфортно з ним працювати, адже, незважаючи на юний вік Стас веде себе дуже по-дорослому – багато у чому допомагає, вчить, наші відносини будуються у форматі двостороннього діалогу.

Реклама Google

Радію, що мій вихованець – учень звичайної сільської музичної школи вже досягнув таких висот. Як на мене, секрет успіху доволі простий – талант і працелюбність Стаса помножена на підтримку батьків і, звісно ж, мою. Саме така потрійна співпраця дозволяє йти до перемог та підкорювати нові вершини».

Читайте такожУ піжамі та кросівках тата: вночі на морозі плакала трирічна дівчинка

Щиро вітаємо Стаса і його наставницю Марія Олексіївну із першим сольним концертом, зичимо успіхів, натхнення та вдячних шанувальників.

Джерело: Боратинська сільська рада
Telegram Channel