Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
З карток українців пропадають гроші після користування банкоматами: як вберегтися

Будьте уважними!

Фото Pixabay.

З карток українців пропадають гроші після користування банкоматами: як вберегтися

Шахраї крадуть дані з карт українців і створюють їх дублікати за допомогою установки на банкомати спеціальних пристроїв (скімінгу) у той час, як хакери зламують акаунти

Так, повідомляється, що разом зі скімінгу на банкоматі також встановлюють камеру або накладку на клавіатуру, яка дозволяє дізнатися і пароль від картки.

Про це пише Обозреватель.

Скімінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку вставляють в рознім для зчитування картки.

Найчастіше такі пристрої встановлюють на тих банкоматах, які знаходяться на вулицях, в торгових точках без постійного нагляду. Найбезпечнішими вважаються банкомати в відділеннях банків. Там вони перебувають під постійним наглядом.

Реклама Google

Крім того, якщо звичайний клієнт найчастіше не може визначити наявність скімінгу, то банківському співробітнику зробити це легше. Скімінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку вставляють в рознім для зчитування картки.

Читайте також: На Волині поліція викрила серійну шахрайку.

Перед тим, як користуватися банкоматом, варто:

  • перевірити, чи немає ніяких накладок на клавіатурі;
  • чи немає знімних інструментів на рознімі для картки;
  • чи немає камер, які спрямовані на клавіатуру.

Коли вводите пароль, краще прикривати клавіатуру рукою. Крім того, крім для скімінгу шахраї використовують в банкоматах і спеціальних клейкі стрічки, які «захоплюють» частину готівки. Тому після того, як отримали гроші, їх відразу ж потрібно перерахувати.

Telegram Channel