Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На волинській трасі спіймали підприємця, який вивозив сніг на узбіччя (Відео)

Сніг вивозити на дорогу заборонено!

Фото дорожників Волині.

На волинській трасі спіймали підприємця, який вивозив сніг на узбіччя (Відео)

У лютому на Волині випало чимало снігу. Його розчищають як дорожні і комунальні служби, так і приватні господарства.  Але знаходяться й такі господарі, які проблему надмірного накопичення снігу вирішують шляхом скидання його на землі дорожнього господарства

Сьогодні, 10 лютого, волинські дорожники виявили вантажний автомобіль, який звалював сніг на проїзну частину та узбіччя автошляху Н-22 Устилуг – Луцьк – Рівне.

На вимогу представника дорожнього підприємства, яке здійснює експлуатаційне утримання цієї ділянки шляху, припинити такі протиправні дії водій не відреагував, мотивуючи свій вчинок тим, що це приватна територія, – інформують в Службі автомобільних доріг області.

Автошляхи та придорожня смуга не місце для скидання снігу з приватних територій, – наголошують волинські дорожники!

Працівники патрульної поліції, які за повідомленням дорожників оперативно прибули на місце події, склали протокол про адміністративне правопорушення та зобов’язали винних осіб негайно прибрати сніг з дороги.



 

Дорожники нагадують, що відповідно до статті 32 Закону України «Про автомобільні дороги» на користувачів автомобільних шляхів покладено обов’язок не забруднювати проїзну частину та смугу відведення доріг, а також не створювати своїми діями загрози безпеці дорожнього руху.

«Згідно з пунктом 20 Єдиних правил ремонту і утримання автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, правил користування ними та охорони, затверджених постановою КМУ від 30.03.1994 р. № 198) у межах смуги відчуження автомобільних (позаміських) доріг і червоних ліній міських вулиць і доріг забороняється смітити, псувати дорожнє покриття, обладнання, зелені насадження. Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення тягнуть за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу чи громадських робіт (ст. 139 КУпАП)», – нагадують в САД. 

Читати також:  На Волині – розчистили траси, але деякі ще перекриті

Джерело: Служба автомобільних доріг області
Telegram Channel