Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Браконьєри у заказнику на Волині зловили 36 плотвичок на понад 5 тисяч гривень

Трофеї вилучили.

Фото Pixabay.

Браконьєри у заказнику на Волині зловили 36 плотвичок на понад 5 тисяч гривень

Протягом місяця на Волині викрито 168 порушень правил рибальства

З 1 по 31 січня цього року державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля провели 35 рейдів. Серед викритих 168 порушень природоохоронного законодавства, 21 – грубі.  Загалом складено 130 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), три – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), два – за ст. 188-5 КУпАП та один – за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (продаж заборонених знарядь лову). Крім цього, оформлено 11 актів виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 7 344 грн. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 14 376 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 85 кг водних біоресурсів, з яких 6 кг – на ринках та 13 кг – за актами безхазяйного майна. Також вилучено 18 од. заборонених знарядь лову та ще 53 од. – за актами безхазяйного майна», –повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Двоє громадян рибалили знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів.

Крім цього, 25 адміністративних справ передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, третього січня державні інспектори рибпатруля викрили грубе порушення правил рибальства на водному об’єкті, поблизу села Холопичі Локачинського району Волинської області (гідрологічний заказник «Холопичівський»). Двоє громадян рибалили знаряддям лову, виготовленим із сіткоснастевих матеріалів. В результаті незаконного лову порушники встигли впіймати 36 екз. риби плітка. Завдано шкоду, заподіяну порушенням законодавства про природно-заповідний фонд, на суму 5 400 грн.

Нагадаємо, волинянин упіймав кілограмову рибиняку-окуняку.

На осіб складено адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності та відшкодування завданої шкоди. Знаряддя лову вилучено.

Шостого січня під час рибоохоронного рейду на заплаві Стиру у Луцьку викрито громадянина, який за допомогою сітного знаряддя лову встиг виловити 3 плітки та 1 рак. Водні біоресурси у живому стані випущено у водне середовище. На порушника складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду, заборонене знаряддя вилучено.

Десятого січня під час обстеження Стоходу в межах села Нові Березичі Любешівського району знайдено безгосподарське майно. З водойми вилучено 8 од. риболовецьких сіток, загальною довжиною 400 метрів. У сітках знаходилися водні біоресурси: плітка – 10 екз., які в живому стані повернуто у водне середовище. Попереджено збитків на суму 850 грн. Складено акт виявлення безхазяйного майна, заборонені знаряддя вилучено.

Читати такожЧоловік відпустив першу спійману цьогоріч щуку, аби весною стала мамою.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідково: Нагадуємо, любительський лов риби взимку дозволяється на ділянках поза межами зимувальних ям зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною і живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти (відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства).

Telegram Channel