Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Тотальний контроль: на дорогах встановлять ще 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації

Ото дають!

Фото epravda.com.ua

Тотальний контроль: на дорогах встановлять ще 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації

Мовляв, такий спосіб боротьби з порушниками ПДР дає неабиякий результат

У 2021 році на дорогах України встановлять ще 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації.

Про це повідомили очільник МВС Арсен Аваков у Twitter, заступник директора департаменту МВС комунікацій зі ЗМІ Ярослав Тракало у Facebook та заступник міністра МВС Антон Геращенко на брифінгу, інформує Українська правда.

Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні.

«Ще більше безпеки на дорогах. Цьогоріч планується встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі. +210 млн.грн. у бюджет», - йдеться в повідомленні.

Міністр також виклав інфографіку, яка уточнює, де саме будуть встановлюватися ці камери.

Як уточнює Тракало, за 8 місяців діяльності системи автофіксації кількість правопорушень у місцях, де встановлені 48 камер, зменшилася втричі, а винесених за перевищення швидкісного режиму постанов – у шість разів.

З понад 210 мільйонів гривень штрафів, 84% - сплачено за так званим «пільговим тарифом» у перші 10 днів, що свідчить про готовність учасників дорожнього руху брати відповідальність за безпеку на дорогах.

На брифінгу Геращенко також повідомив, що крім стаціонарних камер у 2021 році почнуть впроваджувати проєкт із авто-фантомами. За словами заступника Авакова, чотири машини вже обладнуються радарами і будуть запущені в режимі тестування. Після перевірки за 2021-2023 рік, планується закупити до 100 таких машин.

Читайте також: В українських електричках з’являться камери спостереження.

Telegram Channel