Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На Волинь суне циклон з Балкан

Схоже, взавтра-післязавтра, мало не здасться.

Фото unsplash.com.

На Волинь суне циклон з Балкан

Прогнозують до 20–30 см снігу до того, що вже є

Прогнозують випадання снігу до 20-30 см додатково, налипання мокрого снігу, пориви вітру 15-20 м/с, снігові замети, на дорогах ожеледиця. Про це стало відомо під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося у режимі відеоселектору сьогодні під головування міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова, повідомляє Волинська ОДА.

Як повідомив директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда, нещодавно через Україну пройшли два сильні циклони. 11-12 лютого територією України пройде ще один циклон з Балкан, який знову принесе значні снігопади, сильні хуртовини та похолодання.  

11-12 лютого територією України пройде ще один циклон з Балкан, який знову принесе значні снігопади, сильні хуртовини та похолодання.  

У вязку з цим, Державною комісією з питань ТЕБ та НС прийнято ряд рішень, спрямованих на мінімізацію наслідків ускладнення погодних умов. Зокрема, місцевим органам влади доручено перевести територіальні підсистеми в режим підвищеної готовності та забезпечити посилений моніторинг обстановки, особливу увагу звернути на роботу соціальних обєктів, систем життєзабезпечення і транспортної інфраструктури. 

Також до їх обовязків спільно з Міненерго належить забезпечення сталого функціонування обєктів критичної інфраструктури та систем життєзабезпечення населення, зокрема, лікарень, закладів освіти, інших соціально-значимих обєктів та житлового сектору.

Реклама Google

У свою чергу, територіальні підрозділи Укравтодору, Укртрансбезпеки, Нацполіції та ДСНС повинні організувати цілодобову роботу штабів із забезпечення сталого транспортного сполучення на автомобільних дорогах, забезпечити оперативне розчищення снігу на автошляхах і в населених пунктах та профілактичне оброблення дорожнього покриття, а також організувати максимально безпечний рух транспорту у період ускладнення погоди. 

Читайте також: Погода на четвер, 11 лютого: на Волині лютуватиме снігопад

Окрему увагу було приділено питанню функціонування в населених пунктах мережі стаціонарних та мобільних пунктів обігріву і надання допомоги незахищеним верствам населення. Окрім того, обговорено питання підвозу медичних препаратів та продуктів харчування до сільської місцевості. 

Telegram Channel