Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинська обласна рада ухвалила бюджет області-2021 обсягом 2,4 мільярди гривень (Відео)

Обранці затвердили головний фінансовий документ краю.

Волинь-нова

Волинська обласна рада ухвалила бюджет області-2021 обсягом 2,4 мільярди гривень (Відео)

Депутати прийняли за основу відповідний проєкт рішення на сьогоднішній сесії

Представники Волинської обласної ради підтримали проєкт рішення Про обласний бюджет на 2021 рік на сесії 11 лютого. Обсяги обласного бюджету по доходах і видатках  -  2,4 млрд грн. «Основне - це, звичайно, виплата заробітної плати й всі інші захищені статті. Тільки на освіту й охорону здоров'я необхідно близько 80% видатків обласного бюджету», – наголосив Никитюк. 

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк, який доповідав з цього питання, зауважив, що цього року фінансисти планують ріст до фактичного виконання бюджету на рівні 12%. 

За інформацією Ігоря Никитюка, близько 60% бюджету – це трансферти з  державного бюджету. Залежно від них формуються й видатки. 

Він також повідомив про близько 22,4 млн гривень капітальних видатків. 15 млн - на створення фонду боротьби з коронавірусом (крім того, поточних - 5).  З цих грошей  5,9 млн спрямують на реконструкцію хірургічного корпусу обласної клінічної лікарні  і 1,5 млн грн на капітальний ремонт приміщення Горохівського психоневрологічного інтернату.   

Головний фінансист області наголосив на важливості  збалансувати доходи та витрати обласного бюджету.

Зокрема наголосив на проблемах. «В охороні здоров'я це заклади, які фінансуються не за рахунок Національної Служби здоров'я, а за рахунок медичної субвенції, тим більше за рішенням бюджетної комісії ці суми ще зменшені, тобто в нас досить серйозні проблеми будуть по деяких закладах охорони здоров'я... По освіті: в нас зменшення основних видатків на профтехосвіту на 10%, по театрах  - 10%, по інших - на 5%».  

«Я думаю, що ми зможемо цього року виконати бюджет», – запевнив керівник департаменту.

Читайте також: Волинська обласна рада висловила «рішучий протест» проти нових тарифів

«Я думаю, що ми зможемо цього року виконати бюджет», – запевнив керівник департаменту.

Більше подробиць – у виступі Ігоря Никитюка:

 

Telegram Channel