Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Україну сунуть сильні морози: на Волині передають до мінус 30°

Начувайтеся!

Фото з відкритих джерел.

На Україну сунуть сильні морози: на Волині передають до мінус 30°

Від 8 лютого Україну накрили сильні снігопади та хуртовини, на дорогах утворилися замети, що призвело до обмеження руху транспорту у більшості регіонів України. Через таку негоду у деяких областях зачинили дитячі садочки, а школи перевели на дистанційне навчання. За прогнозами синоптиків, опади мають припинитися на вихідних

Сильні морози, які вже 12-14 лютого вдарять в Україні, 15-18 лютого стануть ще лютішими та місцями сягатимуть мінус 28-30°.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє Мінрегіон з посиланням на прогноз Укргідрометцентру.

«Регіони впоралися з першим викликом негоди, проте найближчими днями нас очікують сильні морози до -30 градусів вночі, хуртовини та ожеледь на значній території України. Усі органи влади повинні об’єднати зусилля, щоб максимально підготуватися до похолодання, щоб попередити чи мінімізувати можливі наслідки циклону. Тому обласні державні адміністрації отримали доручення забезпечити безперебійну роботу лікарень, закладів освіти, інших соціально-значимих об’єктів і організувати достатню кількість пунктів обігріву», –  наголосив міністр розвитку громад та територій, перший заступник голови Державної комісії України Олексій Чернишов. 

Читати також: «Направляйте техніку, бо до вечора всі будуть заблоковані»: як у Луцькій громаді чистять сніг (Фото)

Раніше повідомлялося, що за прогнозами синоптиків, у п'ятницю, 12 лютого, у деяких областях, а 13-14 лютого у всій Україні очікується значне зниження температури - до мінус 20-23°.

На наступному тижні, 15-18 лютого, опади припиняться, а температура опуститься ще нижче - вночі від -20° до -28°, на Волині та Рівненщині – до -30°. У південних та східних областях 15-18° морозу.

А на наступному тижні, 15-18 лютого, опади припиняться, а температура опуститься ще нижче - вночі від -20° до -28°, на Волині та Рівненщині – до -30°. У південних та східних областях 15-18° морозу.

Варто зазначити, що про це також «Радіо Свобода» повідомив і директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда. «У період з 15 до 18 лютого очікується сильне похолодання, що сягатиме 25-30 градусів морозу в північних регіонах країни. Але найнижча температура зимового періоду в Україні – це мінус 42 градуси за Цельсієм, найвища літнього періоду – це плюс 42», –  сказав Кульбіда.

 

Джерело: ТСН
Telegram Channel