Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Зеленського кілька разів закликали утриматись від переслідувань представників опозиції – резолюція Європарламенту

У тексті документу неодноразово наголошується, що влада в Україні має припинити сумнівну практику тиску на опонентів і використання з цією метою силових структур та судів.

Фото Укрінформ.

Зеленського кілька разів закликали утриматись від переслідувань представників опозиції – резолюція Європарламенту

У Європарламенті також закликають українську владу продовжити та прискорити реформу судової системи

Утриматись від політичних переслідувань представників опозиції закликає Зеленського у своїй резолюції Європейський парламент. У тексті документу неодноразово наголошується, що влада в Україні має припинити сумнівну практику тиску на опонентів і використання з цією метою силових структур та судів.

Європарламент, зокрема, рішуче закликає українську владу утриматися від попередньої сумнозвісної практики щодо політично вмотивованих судових справ.

Європарламент, зокрема, «рішуче закликає українську владу утриматися від попередньої сумнозвісної практики щодо політично вмотивованих судових справ; у зв'язку з цим підкреслює, що розбіжності у політичних питаннях повинні вирішуватися на площадках відповідних політичних форумів, а не в судових інстанціях», – йдеться у документі.

У Європарламенті також закликають «українську владу продовжити та прискорити реформу судової системи з тим, щоб не підривати роботу новостворених антикорупційних інституцій, утримуватися від політично вмотивованих судових процесів та інструменталізації судової влади проти політичних опонентів, а також завершити формування юридичних засад для боротьби проти організованої злочинності»

Як відомо, у червні минулого року в «Європарламенті» вже застерігали Зеленського від політичних переслідувань лідера опозиції, п’ятого президента Петра Порошенка. Зокрема, про те, що справа Петра Порошенка буде під пильним наглядом з боку Європейського парламенту, йшлося у спеціальній заяві, яку підписали Голова Делегації Європейського парламенту у зв’язках з Україною Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом Вітольд Ващиковський, Голова Делегації Європейського парламенту у Парламентській асамблеї ЄВРОНЕСТ Андрюс Кубілюс та Віце–голова Делегації Європейського парламенту у зв’язках з Україною Парламентського комітету асоціації між Україною та Європейським Союзом Траян Басеску.

Тоді ж політичні переслідування Порошенка засудили лідери європейських країн, які взяли участь у зустрічі Європейської народної партії з питань Східного партнерства.

«ЄНП дуже стурбована політичними справами проти колишнього президента Порошенка. Звинувачення не повинні нагадувати політично вмотивованих переслідувань, а також не бути політично вмотивованими проти окремих політичних опонентів. Україна не повинна втрачати шанс взяти на себе зобов’язання щодо своєї програми реформ. ЄНП підтримає Україну на цьому шляху», – написав у Твіттері Президент ЄНП Дональд Туск.

Читайте також Вимагаємо припинити відведення військ на фронті та скасувати заборону на вогонь у відповідь – Михайло Забродський​.

На захист Петра Порошенка також виступили Посольства США та Канади, колишній Генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, Президент Міжнародного форуму з питань безпеки у Галіфаксі Петер Ван Прааг, колишній прем’єр–міністр Швеції Карл Більд, Колишній спецпредставник Держдепу з питань України Курт Волкер, Депутат Європейського парламенту, впливовий литовський політик Пятрас Ауштрявічюс, експрезидент Польщі Александр Кваснєвський.

Джерело: 5 канал.
Telegram Channel