Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
176,5 тисячі пацієнтів отримали минулоріч допомогу, ще 18,5 тисячі - пролікувалися у Луцькій міській лікарні

Виготовлено проектно-кошторисну документацію ремонту приміщень КДЦ у приміщенні на проспекті Волі, 66.

Фото з фейсбук-сторінки Луцька міська клінічна лікарня.

176,5 тисячі пацієнтів отримали минулоріч допомогу, ще 18,5 тисячі - пролікувалися у Луцькій міській лікарні

У медзакладі підбили підсумки роботи за 2020 рік

У роботі підсумкової наради взяли участь начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвін, заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк і медичний персонал лікарні.

 

 З доповіддю виступила директорка нашого медичного закладу, заслужений лікар України Лариса Духневич. Вона ознайомила присутніх з результатами роботи минулого року і провела аналіз ключових показників у порівнянні з 2019 роком.

Реклама Google

За 2020 рік пролікували 18477 хворих, у консультативних кабінетах, приймальному відділенні і травмпункті надали амбулаторну допомогу 176 434 пацієнтам. Ці показники нижчі ніж у 2019 році, адже у лікарні була обмежена планова госпіталізація і виконання планових оперативних втручань через карантинні заходи з попередження поширення респіраторної хвороби COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, відповідно зменшилась кількість хворих у стаціонарі.

У січні 2020 року розпочав роботу консультативно-діагностичний центр лікарні, кабінети якого розміщені у будівлях центрів первинної медико-санітарної допомоги міста, більшість яких потребує ремонтів. Луцька міська рада виділила 100 тис. гривень на виготовлення проектно-кошторисної документацію ремонту приміщень КДЦ у приміщенні на проспекті Волі, 66.

Протягом 2020 року виконали капітальний ремонт відділення терапії, ведуться ремонтні роботи у ЛОР-відділенні, відділенні пульмонології. Провели ремонт системи опалення, ремонт електрощитових операційного блоку, поточний ремонт системи резервного електропостачання, виконали заходи з підготовки до зими.

Лікарня уклала договір з Національною службою здоров’я України на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій за 15 пакетами. З метою обліку наданих медичних послуг комп’ютеризовано робочі місця персоналу як у стаціонарі, так і в амбулаторних кабінетах. Персонал зареєстрований у системі «Електронне здоров’я», виготовлено кваліфіковані електронні підписи.

Кабінет Міністрів України визначив наш лікувальний заклад опорним закладом охорони здоров’я. Тому, розпочали переоснащення приймального відділення до стандартного зовнішнього вигляду та оснащення медичним обладнанням у відповідності до єдиного брендбуку урядового проекту «EMERGENCY 2020». Вже завершили добудову приміщень, ведуться внутрішні роботи.

 

 Через критичне погіршення ситуації поширення коронавірусної хвороби COVID-19 на території Волинської області і Луцької міської територіальної громади, згідно рішення Луцької міської ради створили на базі Луцького клінічного пологового будинку тимчасовий інфекційний стаціонар для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

У зв’язку з пандемією Covid – 19 припинилась реалізація проекту покращення медичної допомоги хворим з хронічними захворюваннями нирок в рамках грантової допомоги міжнародного товариства нефрологів Sister Renal Center Program, співпраця з яким піднялась у нас до рівня А. Заплановані заходи проекту відтермінували до припинення карантинних заходів.

Читайте такожЖитель Рівненщини піднявся з прапором України на Кіліманджаро

Управління лікарні постійно працює над створенням комфортних умов перебування пацієнтів і їхньої безпеки. Протягом 2020 року виконали капітальний ремонт відділення терапії, ведуться ремонтні роботи у ЛОР-відділенні, відділенні пульмонології. Провели ремонт системи опалення, ремонт електрощитових операційного блоку, поточний ремонт системи резервного електропостачання, виконали заходи з підготовки до зими. Відремонтували покрівлю лікувального корпусу, провели ремонт входу біля довідкового бюро. Постійно проводяться роботи з благоустрою території.

Джерело: Луцька міська клінічна лікарня
Telegram Channel