Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Полтавські депутати знайомляться, як волиняни заробляють на надрах

Комунальне підприємство продає видобуте з аукціону.

Фото vpr-ua.com.

Полтавські депутати знайомляться, як волиняни заробляють на надрах

Делегація Полтавщини вивчатиме, як працює комунпідприємство з видобутку бурштину

На Волині працює делегація з Полтавської обласної ради. Був підписаний Меморандум про міжрегіональну співпрацю між Полтавською обласною радою та Волинською обласною радою, інформує пресслужба облради.

Сторони планують розвивають співробітництво в таких галузях:
    – розвитку місцевого самоврядування в умовах децентралізації влади;
    – екології та охорони навколишнього природного середовища;
    – освіти, науки, культури та охорони здоров’я;
    – розвитку фізичної культури та спорту;
    – інвестицій та розвитку ділової активності, у тому числі з питань спільного залучення міжнародної технічної допомоги.

Голова обласної ради Олександр Біленький зауважив, що йому приємно представляти Полтавщину на Волині.

«Земля Сковороди, Котляревського, Петлюри, Драгоманова вітає благословенну Волинь. Дуже приємно бути на бюджетній сесії. Вітаю вас з прийняттям головного фінансового документа. Ми пройшли це процес в грудні. Ми теж хочемо, щоб центральні оргни влади нас чули і належно реагували на наші звернення. Щоб вони відображалися в рішеннях Верховної Ради і Кабміну.  Ми хочемо обмінюватися досвідом. Нам цікавий інструментарій, який застосовує Волинська обласна рада  через  комунальне підприємство у видобуванні корисних копалин. На Полтавщині - 40% українського газу. Ми хочемо знати, як ви працюєте з надрами. Україна  - єдина, Україна переможе!» - завершив свій виступ  голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

«На Полтавщині - 40% українського газу. Ми хочемо знати, як ви працюєте з надрами. Україна  - єдина, Україна переможе!» - завершив свій виступ  голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Він також запросив делегацію Волині до Полтавщини.

Після підписання Меморандуму  пан Біленький  подарував голові Волиньради Григорію Недопаду годинник Полтавської обласної ради.

«Обмін досвідом, єднання громад та взаємодія між областями – важливі для держави в цілому, адже дають можливість перейняти і запровадити у своїй області кращі напрацювання інших громад, реалізувати проекти, які вже підтвердили свою ефективність на ділі», - зауважив голова облради Григорій Недопад.

Читайте також: Волинська обласна рада затвердила бюджет області на 2021 рік

Перший заступник голови облради Юрій Поліщук повідомив, що мав зустріч з головами Івано-Франківської та Тернопільської обласних рад і є попередні домовленості про підписання аналогічних Меморандумів з цими областями.

Telegram Channel