Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чи можна отримати права без автошколи і як

За допомогою кваліфікованих спеціалістів можна з легкістю розібратися в складних питаннях і підвищити імовірність складання іспиту з першого разу.

Фото hippopx.com.

Чи можна отримати права без автошколи і як

Стати власником легкового авто сьогодні зовсім не складно: достатньо мати на рахунку необхідну суму і заздалегідь обрати марку та колір

Набагато важче отримати дозвіл на керування власним автомобілем, бо для цього потрібно не тільки пройти навчання, а й успішно скласти випускний іспит.

Хочете отримати заповітний документ, але зовсім не має часу на відвідування занять? Взагалі, це можливо, але тільки для категорій А і Б, до того ж причина має бути поважна. Для отримання водійського посвідчення екстерном необхідно лише написати заяву у ТСЦ і дочекатися рішення комісії.

Іспит без попереднього навчання: чи є плюси?

Багато хто з нас полюбляє індивідуальні, або навіть самостійні заняття: вони вважаються більш гнучкими, комфортними та ефективними, до того ж нерідко дозволяють зекономити фінанси. Але щодо теорії та практики водіння, застосування такої форми навчання не завжди є виправданим. Групові заняття в автошколі дають можливість:

  • Прослухати та засвоїти теоретичні основи під контролем вчителя та задати питання з приводу будови автомобіля та правил дорожнього руху;
  • Спробувати керувати автомобілем, тобто набути практичних знань. Кожен навчальний заклад має для цього спеціалізовані авто і заздалегідь планує маршрут дорогами міста;
  • Скласти пробний іспит і перевірити свої знання до головного тестування у ТСЦ.

Навчаючись самостійно, цілком можливо вивчити правила та розібратися з теорією, але контроль теж треба буде організувати без допомоги кваліфікованих вчителів. Що стосується керування автомобілем, то родичі та друзі не завжди вміють добре пояснити як і що робити, до того ж не мають спеціально обладнаних машин і закритих майданчиків для тренувань.

Що потрібно знати про іспит в ТСЦ?

Якщо майбутній водій все ж таки прийняв рішення навчатися самостійно, то на іспит він має прийти в день, призначений співробітниками. Екзаменаційна програма складається з двох етапів:

  • Тестування на комп’ютері – перевірка теоретичних знань;
  • Водіння автомобіля в умовах спеціального майданчику та по місту – практична частина, яка супроводжується фіксацією на відео.

Теоретична частина – завжди складається першою і тільки після успішного тестування учень може перейти до практики. Більш того, якщо тести пройдені і зараховані, то водій має лише 60 днів для складання другої половини іспиту.

На тести відводять лише 20 хвилин, але їх достатньо, до того ж водію дозволено зробити дві помилки. Практична частина має бути виконана ідеально. Якщо з першого разу здати практику не вдалося, то водій має ще 2 спроби отримати водійське посвідчення.

На перший погляд, процедура самостійного навчання не здається важкою, але більшість учнів все ж таки обирають варіант із залученням автошколи. Наприклад, автошкола «Київ» https://askiev.com.ua/ пропонує майбутнім водіям найбільш сприятливі умови не тільки для навчання, але й успішного проходження тестів. За допомогою кваліфікованих спеціалістів можна з легкістю розібратися в складних питаннях і підвищити імовірність складання іспиту з першого разу.

Telegram Channel