Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Поліським районам загрожує підтоплення: потрібні великі гроші

Після снігопадів очікується велика вода.

Фото: youtube.com/Walentyn Mukovos

Поліським районам загрожує підтоплення: потрібні великі гроші

У Ратнівській територіальній громаді (Ратнівська селищна рада – муніципалітет-член Асоціація міст України) шукають шляхи порятунку від підтоплень. Тож селищна рада звернулася до депутатів облради з проханням виділити кошти на ремонт меліоративної мережі. Через неналежний стан меліоративних каналів, торік місцеві фермери втратили на деяких ділянках усі посіви

Землі підтопило через неналежний стану бічних магістральних каналів Прип’ятської осушувальної системи, які перебувають на держбалансі Регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області. Про це йдеться на сторінці Волинського регіонального відділення Асоціації міст України.

Реклама Google

Також у поганому стані внутрішньогосподарські меліоративні канали. Їх ввели в експлуатацію ще у 1977 році. З того часу гідроспоруди та дамби не ремонтували і не очищували. Тож дощові та паводкові води не можуть потрапити по замулених каналах у річку Прип’ять, а заливають людські городи. Загальна протяжність каналів, які потребують ремонту – 19,4 км. На їх ремонт орієнтовно треба 777,5 тис. грн.

Загальна протяжність каналів, які потребують ремонту – 19,4 км. На їх ремонт орієнтовно треба 777,5 тис. грн.

До речі, у Регіональному офісі водних ресурсів зазначають, що відкрита сітка осушувальної системи потребує капремонту, канали замулені і надлишкові води швидко скинути неможливо. Разом із тим, протягом останніх років державних коштів на робіти з очистки каналів – не виділялли.

Читайте також«Швидку», яка їхала до породіллі, буксирувала пожежна автоцистерна (Відео)

Telegram Channel