Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українка продала власну дитину парі з Китаю під прикриттям сурогатного материнства

Китайська пара виявила обман.

Фото УНН.

Українка продала власну дитину парі з Китаю під прикриттям сурогатного материнства

31-річна мешканка Житомирської області під прикриттям сурогатного материнства продала власну дитину подружжю з Китаю

Як повідомляється на сайті Київської міської прокуратури, у 2018 році до одного зі столичних медичних центрів репродуктивної медицини звернулась пара з КНР з метою участі у програмі сурогатного материнства, пише Обозреватель.

«Сурогатна мати за компенсацію у сумі майже 400 тис. грн погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та, після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною, передати її їм на виховання», – йдеться в повідомленні.

«Сурогатна мати за компенсацію у сумі майже 400 тис. грн погодилась виносити та народити дитину, біологічними батьками якої є вказане подружжя, та, після встановлення генетичної спорідненості між ними та дитиною, передати її їм на виховання»

Однак неодноразові процедури запліднення не привели до вагітності сурогатної матері. Тому вона вступила в статевий зв'язок зі своїм співмешканцем і завагітніла від нього.

«Після цього підозрювана і посадові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини, а після її народження внесли в довідку завідомо неправдиву інформацію щодо їх генетичної спорідненості з дитиною», – зазначили в прокуратурі.

Іноземна пара виплатила сурогатній матері близько 400 тис. грн, але пізніше викрила обман під час проведення дослідження на генетичну спорідненість з новонародженою дитиною при оформленні їй громадянства Китаю.

Читайте також 5 крадіжок в одному селі: на Волині поліцейські спіймали серійних злодіїв.

Наразі обвинувальний акт скеровано до Печерського районного суду Києва. Обвинуваченій загрожує від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Матеріали відносно службових осіб медичного центру виділені в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Telegram Channel