Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Кидати сніг лопатою – не робота міського голови, – Поліщук розкритикував Садового

Мер Львова сам чистив сніг.

Фото з відкритих джерел.

Кидати сніг лопатою – не робота міського голови, – Поліщук розкритикував Садового

Ситуація у Львові, вочевидь, гірша, аніж в Луцьку

Із неділі з 17 години у Луцьку техніка працює безперестанку в цілодобовому режимі. Станом на сьогодні у місті працює понад 60 одиниць автомобілів, серед яких – 21 комунальна машина і 39 – залучені за договорами оренд, або на безплатній умові від підприємців.

Про це йдеться у підсумковому відеозверненні міського голови Ігоря Поліщука на його сторінці у фейсбуці.

«Цього тижня у місті випала велика кількість снігу. Є чимало нарікань на роботу комунальних служб, але є багато людей, які дотримуються іншої думки, враховуючи ситуацію в інших містах», – зауважив він. 

Принагідно Ігор Поліщук подякував підприємствам «Вілія» та «Луцьксантехмонтаж», які безплатно дали місту техніку для боротьби зі снігом.  

За його словами, учора, 11 лютого, комунальники працювали у Луцьку здебільшого на магістральних вулицях, аби забезпечити проїзд громадського транспорту, розчищали контейнерні майданчики, щоб сміттєвозити могли підїхати до контейнерів і забрати сміття, аби через негоду не допустити сміттєвого колапсу.

Сьогодні, 12 лютого техніка працювала на другорядних вулицях та в мікрорайонах приватної забудови, продовжують розчищати контейнерні майданчики, вночі техніка знову вивозитиме сніг і працюватимуть над розчищенням зупинок громадського транспорту. Снігоочисна техніка працюватиме на територіях приєднаних громад. 

Ігор Поліщук розповів, що йому надійшло багато звернень від лучан про те, як мер Львова Андрій Садовий сам взявся за лопату і розчищав сніг біля міської ради, і своїм прикладом закликав усіх також виходити з лопатами. На це Поліщук відповів, що кидати сніг біля міськради – це не робота міського голови. 

Робота міського голови – організувати роботу відповідних служб, аби вони виконували її максимально ефективно і максимально якісно.

«Робота міського голови – організувати роботу відповідних служб, аби вони виконували її максимально ефективно і максимально якісно. Будучи міським головою 15 років, вважаю для Андрія Садового цей захід недоречним», – зазначив мер Луцька.

За його словами, це була недоречна піар-акція, мовляв, за стільки часу мерства Садовий міг би ліпше організувати роботу комунальних служб з прибирання снігу, а не виходити з лопатою і виводити працівників міськради чистити сніг.

«Комунальники і двірники мають виконувати свою роботу, а міський голова і працівники міської ради – свою», – висловив думку Ігор Поліщук. 

Читати також: Мер Луцька закликає помилуватися красою навколо і запрошує на фестиваль снігу 

 

 

Джерело: Фейсбук.
Telegram Channel