Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Водіям розповіли важливу деталь щодо радара вимірювання швидкості TruCAM

Уважніше на дорогах!

Фото УНІАН.

Водіям розповіли важливу деталь щодо радара вимірювання швидкості TruCAM

Автомобіліст проявив уважність

Водіям розповіли важливу деталь щодо радара вимірювання швидкості TruCAM.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на Дорожній адвокат.

Зазначається, що інспектор зупинив водія за перевищення допустимої швидкості. Як доказ порушення інспектор надав на приладі TruCAM відеофіксацію перевищення швидкості.

Водій звернув увагу інспектора, що TruCAM не опломбований та наголосив, що інспектор не має права здійснювати відеофіксацію таким приладом.

Водій звернув увагу інспектора, що TruCAM не опломбований та наголосив, що інспектор не має права здійснювати відеофіксацію таким приладом. Інспектор проігнорував аргументи водія щодо відсутності пломби та оштрафував водія. 

Як наслідок, водій оскаржив штраф у суді та додав фото приладу TruCAM, на якому була відсутня пломба. Переглянувши надану водієм фотографію приладу, суд погодився, що на зазначеній вимірювальній техніці TruCam відсутня пломба, у зв`язку з чим колегія суддів дійшла висновку, що зазначений пристрій був неперевіреним. З урахуванням зазначеного висновку, суд задовольнив позов водія та скасував штраф поліції за перевищення швидкості.

Читати такожУ місті на Волині вдосвіта зіткнулися пасажирський автобус і легковик

Таким чином, якщо інспектор звинувачує вас у перевищенні швидкості, перевірте наявність на приладі «TruCAM» пломби. Якщо такої пломби немає, повідомте інспектора про незаконність його дій.

 

Джерело: ТСН
Telegram Channel