Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Білорусі затримали 19 лижників: Лукашенко запідозрив, що то можуть бути мітингарі-заколотники

В Україні, на щастя, можна вільно кататися на лижах...

Фото vycherpno.ck.ua

У Білорусі затримали 19 лижників: Лукашенко запідозрив, що то можуть бути мітингарі-заколотники

Мовляв, їхнє катання на лижах могло мати політичний підтекст

У селі Лешно Молодечненського району Мінської області Білорусі затримали 19 лижників, які нібито влаштували несанкціонований мітинг.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на офіційного представника МВС Білорусі Ольгу Чемоданову в Telegram.

«До Молодечненського РВВС надійшло повідомлення з філії РУП «Мінськенерго» про те, що біля підстанції в селі Лешно зібрався натовп людей. Заявники не виключали ймовірності пошкодження сторонніми предметами високовольтних ЛЕП.

Співробітники міліції, які прибули на місце, встановили, що там під виглядом катання на лижах зібралася група близько 20 осіб і влаштувала несанкціонований мітинг з використанням бчб-символіки.

Співробітники міліції, які прибули на місце, встановили, що там під виглядом катання на лижах зібралася група близько 20 осіб і влаштувала несанкціонований мітинг з використанням бчб-символіки. Активні учасники заходу, 11 жінок і 8 чоловіків, затримані й доставлені для розгляду до райвідділу.

В ході особистого огляду у «лижників» виявлені відповідні прапори і розтяжки, балончик з фарбою червоного кольору, димова шашка, біло-червоно-білі парасольки, інша протестна атрибутика», - йдеться відомленні.

Реклама Google

У МВС стверджують, що двоє чоловіків при затриманні чинили непокору законним вимогам правоохоронців, перешкоджали їхній роботі. Один з них перебував у стані алкогольного сп'яніння (1.56 проміле).

Всі учасники акції – жителі Молодечно. Деякі раніше вже були помічені на «несанкціонованих заходах». Стосовно затриманих ведеться адміністративний процес.

Читайте також: Через диктатора Лукашенка Білорусь позбавили права проводити Чемпіонат світу з хокею 2021 року.

Telegram Channel