Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Луцькі муніципали масово поштрафували водіїв, які приїхали на «Автобазар» (Фото)

Взялися за Авторинок.

Фото муніципалів.

Луцькі муніципали масово поштрафували водіїв, які приїхали на «Автобазар» (Фото)

Як і обіцяли – взялися за «Авторинок»

У Луцьку муніципали взялися штрафувати власників автівок, які приїжджають на Луцький авторинок, паркуються за його межами і порушують низку вимог Правил дорожнього руху, зокрема ставлять авто на перехресті, пішохідних переходах та в зоні дії знаку «зупинка заборонена».

У четвер та неділю інспектори з паркування департаменту муніципальної вартиспільно з ротою тактико-оперативного реагування (ТОР) управління патрульної поліції у Волинській області здійснили відпрацювання щодо порушень правил дорожнього руху у сфері зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів на вулицях Єршова, Карбишева та Індустріальній, які межують з «Авторинком».  У результаті інспектування притягнули винних осіб до адміністративної відповідальності згідно чинного законодавства.

Про це інформують на сторінці департаменту муніципальної варти у фейсбуці.

У четвер, 11 лютого, винесли 126 повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності, і 96 –  в неділю, 14 лютого.

Водіям нагадують, що існує пільговий період у сплаті штрафу, зокрема 50 відсотків від розміру штрафу протягом 10 банківських днів з дня набрання законної сили постановою про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотозйомки (відеозапису), така постанова вважається виконаною.

Реклама Google

Найбільше водіїв оштрафували за паркування авто на газонах та зупинку на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішохідного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга. 

Також водіїв оштрафували за парковку під знаком «Зупинка заборонена».

«На ділянці  на вулиці Єршова розташований бульвар, біля якого зупинка (стоянка) заборонена. Проте автовласники постійно паркують свої транспортні засоби біля нього, чим порушують п.15.3 ПДР. Зважаючи на це, департамент муніципальної варти доводить до відома, що при виявлені даного порушення буде притягувати винних осіб до адміністративної відповідальності за ч.1ст. 122 КУпАП, – попереджають муніципали.

Читати також: на Волині вночі п’яний молодик вдарив в обличчя поліцейського. Забіяку затримали

Також в департаменті повідомили суми штрафів, які водіям доведеться заплатити:

  • за порушення правил зупинки, стоянки – ч.1ст. 122 КУпАП — 255 грн;
  • за порушення правил зупинки стоянки, що створює перешкоду для інших учасників руху — ч.3 ст. 122 КУпАП — 510 грн.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Так
Telegram Channel