Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Києві викрили колишнього «заступника міністра ДНР»: працював «політтехнологом»

От мерзота!

Фото pravda.com.ua

У Києві викрили колишнього «заступника міністра ДНР»: працював «політтехнологом»

Ймовірно, йдеться про такого собі Володимира Пряхіна

У Києві слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичної організації «ексзаступнику міністра інформації» терористичної організації «ДНР».

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на СБУ, Офіс генпрокурора та на джерело в правоохоронних органах.

За даними досудового слідства, підозрюваний обіймав цю посаду у 2014-2016 роках. Він публічно закликав населення регіону до підтримки офіційної позиції керівництва самопроголошеної «ДНР». Також «посадовець» активно пропагував політико-територіальну інтеграцію тимчасово окупованих територій Донбасу з Російською Федерацією та агітував голосувати за фейкову ініціативу на псевдовиборах.

Правоохоронці традиційно не вказують ім’я підозрюваного, але за даними УП, це Володимир Пряхін.

Офіс генпрокурора зазначає також, що чоловік також вчиняв насильство щодо полонених військовослужбовців Збройних Сил України.

Співробітники спецслужби задокументували, що через деякий час ексзаступник міністра через РФ повернувся на підконтрольну українській владі територію поза встановленими пунктами пропуску.

Поввідомляється, що у Києві зловмисник відразу почав працювати політтехнологом та піарником проросійських громадсько-політичних структур.

Оперативники СБУ встановили у Києві місце проживання «експосадовця» так званої «ДНР». Під час процесуальних заходів у його приміщенні правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку і матеріали, які підтверджують злочинну діяльність.

В ОГП вказують, що наразі слідчий суддя Шевченківського районного суду  Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення та щодо підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці традиційно не вказують ім’я підозрюваного, але за даними УП, це Володимир Пряхін.

Читайте також: Петро Порошенко вимагає повернути контрснайперські групи та дати ЗСУ право на вогонь у відповідь.

Telegram Channel